Els jugadors del Baxi intentaran evitar encaixar, diumenge vinent, la que esdevindria la seva tercera derrota consecutiva. Això sí, serà en un escenari tan exigent com el Palau Blaugrana, davant el Barça. Seria la ratxa més negativa (sèrie de 3 derrotes) en una temporada sense gaires extrems.

L'equip del Congost ha tingut dues vegades ratxes de 4 victòries en 5 partits, com al principi d'aquesta segona volta. Però de forma consecutiva no s'ha passat dels dos triomfs; com en el cas del que són els partits perduts seguits, dos com a màxim. La diferència és que les 2 victòries seguides s'han donat 4 cops, i les derrotes dobles han estat 3 vegades. El Baxi té 13 victòries en total i 11 partits perduts en l'actual lliga després de 24 jornades disputades.

Després de l'aturada de la Copa del Rei, el Baxi va aconseguir una treballada victòria a casa davant l'Obradoiro (75-72) i després va ser derrotat amb claredat a la pista del Reial Madrid (91-57) sense tenir en joc dos titulars com Fisher i Pere Tomàs. Dissabte va cedir al Congost per 83-86, un mal partit que va tenir opció de poder capgirar en els darrer segons.

Les dues anteriors vegades que el Manresa ha perdut dos partits seguits van ser a principi de lliga i coincidint amb l'adeu de Renfroe i l'adaptació de Fisher. El primer cas va ser en la segona i la tercera jornades amb derrotes contra el Barça (78-88) i el Joventut (66-67). I la segona vegada amb la derrota mínima a l'illa de Tenerife davant l'Iberostar (79-77) i al Bages amb el Kirolbet Baskonia (66-82).

Els quatre cops que el Baxi ha pogut encadenar 2 victòries han estat contra aquests rivals i en les següents jornades: a la pista del Múrcia i a casa amb l'Herbalife (6 i 7); a Burgos i davant el Breogán al Nou Congost (9 i 10); davant del Tecnyconta i a Santiago (12 i 13); com a visitant a Lugo i amb la visita del València (18 i 19).