«En poc temps, hem pogut fer un gran equip, vull anunciar que em quedo. Manresa m'ha rebut amb els braços oberts, això és casa nostra». Amb aquestes paraules, a través d'un vídeo a les xarxes socials i una nota de premsa que va fer arribar el Baxi, se sap des d'ahir a la tarda que Ryan Toolson continuarà a l'equip del Congost fins al 2021. Una bona notícia per donar més confiança a l'equip de Joan Peñarroya, que està lluitant per entrar als play-off pel títol i que dissabte va caure derrotat pel San Pablo Burgos.

Toolson és el jugador amb més minuts de pista del Manresa (28 per partit) i el màxim antotador amb 14,3 punts, i se situa entre els sis primers de la lliga. No ha estat encertat en els dos darrers partits, contra el Madrid i el San Pablo Burgos, però les actuacions que ha tingut, al costat de la dels seus companys, han contribuït a les 13 victòries en 24 jornades del Baxi, setè a la classificació.

Toolson tenia contracte per a aquesta temporada i una més, que podia no fer-se efectiva si ell o el club es volien desvincular. Lluny d'optar per aquesta via, el Baxi i el jugador amplien el vincle del 2020 al 2021, una campanya més.

A més del vessant esportiu, en el qual l'adaptació de Toolson (que va fer 34 anys dijous passat) ha estat evident i positiva, hi ha la banda familiar. La seva esposa i els tres fills que té la parella s'han acoblat a Manresa a la perfecció després de viure els darrers anys a Sant Petersburg i Istanbul.

El Baxi és la tercera experiència de Toolson en la lliga ACB després d'haver jugat al Gran Canària (2012/13) i a l'Unicaja (13/15).