El Baxi Manresa va anunciar ahir la segona renovació en només quatre dies. Després de donar a conèixer que Ryan Toolson seguirà a l'equip fins al 2021, ahir es va saber que el pivot gironí Yankuba Sima serà del Bàsquet Manresa fins al 2022.

El jugador va arribar l'estiu passat per entrenar-se i disputar alguns amistosos de pretemporada mentre s'esperava que aterrés Cady Lalanne i, després d'unes setmanes entrenant-se al Breogán, va signar un contracte temporal amb el Baxi després de la lesió de Jordan Sakho. A causa del seu bon rendiment, el club ha decidit fer-li un contracte estable pels tres propers anys, en què s'espera que continuï millorant les seves prestacions a la pista.

Sima és un pivot de 22 anys i 2,11 metres d'alçada, que es va formar al Sant Josep de Girona i, després d'un pas per la Canarias Basketball Academy, en la categoria júnior, va fer el salt als Estats Units, on va jugar a Saint John's i a Oklahoma State. També ha estat internacional en les categories inferiors de la selecció espanyola entre les categories sub-18 i sub-20.

Des de la seva incorporació al Baxi, Sima ha destacat per la intensitat en totes les seves accions, sobretot les defensives, en els rebots i a l'hora de buscar taps. Encara ha de progressar des del punt de vista ofensiu. El seu concurs ha estat important en les setmanes en què el conjunt de Joan Peñar-roya ha tingut més baixes.