El Baxi podria rebre els propers dies una sanció econòmica pel llançament al parquet del Nou Congost d'una ampolla d'aigua en els segons finals del partit contra l'UCAM, diumenge. L'acta del partit, segons reconeix el club manresà, recull la situació que va ser visible pels aficionats; els més propers van reprovar de forma immediata l'acció a qui va llançar l'ampolla de plàstic quan el joc estava aturat. El fet que el Baxi sigui reincident podria fer que la sanció sigui més quantiosa.

Pel que fa a l'annex de l'acta passa a mans del jutge únic per als partits ACB, que en aquest cas és Juan Antonio Landeberea Unzueta, qui depèn de la Federació Espanyola de Basquetbol (FEB). És possible que la seva decisió es conegui a final d'aquesta setmana.

La tensió de tot el partit va tenir el seu esclat els últims segons, en part per una actuació arbitral que va contribuir a trasbalsar els integrants del Baxi. Carlos Peruga, que exercia com a principal, es va passar la tarda discutint amb Joan Peñarroya, a qui havia assenyalat una falta tècnica en començar el darrer quart. Els darrer minuts, amb Booker decantant el triomf cap a la banda de l'UCAM (86-93), els àrbitres no van voler xiular una clara falta sobre Iffe Lundberg en una penetració i les protetses de Peñarroya van acabar amb la que era la segona tècnica i, per tant, la desqualificació de l'entrenador del Bàsquet Manresa.

No és la primera vegada aquesta temporada que Peruga és un dels protagonistes d'un partit del Baxi al Congost. Ni que xiula una falta tècnica a Peñarroya. Al partit en què es va perdre davant del Kirolbet Baskonia per 66-82, el dia 6 de gener i corresponent a la quinzena jornada de lliga, els manresans maldaven per ser a la Copa. Malgrat que l'equip basc es va escapar a la recta final, hi va haver molta igualtat i protestes justificades pel criteri arbitral.