29 de abril de 2019
29.04.2019

Peñarroya: «Els jugadors hi creuen i tenim un gran públic, però si no es juga bé no es guanya»

El tècnic admet la superioritat de l'UCAM i passa de puntetes per la polèmica amb l'àrbitre Peruga

29.04.2019 | 00:27
Les discussions entre Carlos Peruga i Joan Peñarroya van ser constants

Els minuts que van passar entre la seva expulsió del partit per dues tècniques i la compareixença a la sala de premsa van semblar calmar un Joan Peñarroya que es va mostrar analític sobre les causes de la derrota. No va voler fer èmfasi en l'actuació arbitral, que el va fer posar molt nerviós durant els quaranta minuts, i va centrar-se més en què havia fet malament el seu equip davant de l'UCAM. Ho va resumir perfectament amb la frase del final de la seva compareixença: «Tenim setze victòries perquè disposem de jugadors que hi creuen i d'un gran públic, però en aquesta lliga amb això no n'hi ha prou, i si no es juga bé, no es guanya».

Peñarroya va començar felicitant l'UCAM perquè «han vingut a fer el seu partit i l'han fet molt bé. S'enduen una victòria molt merescuda perquè han estat dominant amb el seu joc i les seves coses una gran part del partit». Sobre el nom propi del partit, el d'Askia Booker, «sabíem del seu potencial i també del de Doyle. Havíem d'intentar que aquests jugadors no agafessin confiança des de l'inici i no ho hem fet. És cert que els seus primers tirs tenen mèrit, perquè no els fa tothom, però ell està acostumat a fer-los i l'hem deixat entrar en el partit. Des d'aquí han portat la iniciativa, ens han anotat amb molta facilitat i ens han jugat amb un nivell físic que esperàvem però que ens ha costat d'entendre al principi».

Des d'aquest moment «hem reaccionat bé, però ja teníem dos jugadors desequilibrants» endollats. Al final, «hem arribat a un final de partit igualat, en el qual hem tingut problemes amb la defensa del bloqueig directa, però la gran diferència ha estat que Doyle, a qui hem tingut bastant controlat, ens ha fet dos bàsquets meritoris i Booker ens torna a castigar individualment. A més, hem deixat d'anotar. Jugar contra rivals que es juguen la vida és molt difícil».


«Parleu-ne vosaltres»

Era obligada la referència als àrbitres en un partit en què havia estat expulsat. Es va limitar a afirmar que «només dic que ells han portat el partit on volien, i dels àrbitres us toca parlar-ne a vosaltres. Som en un esport en què m'agradaria que els protagonistes fossin sempre els jugadors». En realitat, Peñarroya té raó en una cosa: el partit d'ahir va durar més de dues hores per les constants consultes dels àrbitres a les imatges de jugades, algunes d'elles molt llargues. Segurament entre tots els agents posar límit a una situació que trenca el ritme dels enfrontaments i els fa inacabables. Referent a passats problemes amb l'àrbitre principal d'ahir, Carlos Peruga, preguntat per si hi té res personal, va limitar-se a respondre que, «de part meva, no».

Tornant a la defensa de Booker, «l'han defensat quatre jugadors, però ha fet quaranta punts, un recital. Segurament hauria pogut trobar-hi alguna solució. Han jugat amb percentatges massa alts i quan passa això és complicat guanyar un partit. L'analitzarem i segur que hauria pogut estar millor, però tampoc no hem de treure mèrit a l'actuació del rival», que va estar la major part del temps davant en el marcador.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook