El Baxi Manresa ha sumat aquest divendres al Nou Congost la seva tercera derrota consecutiva davant el Morabanc Andorra, i es compliquen la presència als play-off. Els de Peñarroya han començat de la pitjor manera possible quan, només amb uns 4 minuts disputats, Ryan Toolson ha hagut d'abandonar el partit després de ressentir-se dels problemes que arrossega a l'esquena. Acte seguit, el Morabanc ha aconseguit un parcial de 0-7 que ha fet anar per darrere els manresans fins al final del primer quart (16-20).

El segon període ha començat amb un intercanvi de cops amb Lundberg com a líder ofensiu del Baxi, però un nou parcial de 0-13 favorable als andorrans els ha posat 12 punts per davant. Tot i això, una última reacció local ha deixat el partit obert al descans (38-44). Albicy ha acabat la primera part amb 17 punts i un espectacular 8/9 en tirs de camp que seria incapaç de mantenir a la segona meitat.

A la represa, la manca d'encert i els errors amb la pilota han estat els principals protagonistes del tercer quart, que ha acabat amb un pobre 9-12. Tot i la bona arrencada del Baxi, sense Toolson ni Fisher faltaven idees en atac i amb el pas dels minuts els andorrans han pogut mantenir l'avantatge.

Amb el Baxi sense un referent ofensiu més enllà de l'esforç de Lundberg i Pere Tomàs (19 i 14 punts respectivament), la intensitat de Moussa Diagne s'ha imposat a les dues zones amb 13 punts, 16 rebots i 11 faltes rebudes per un total de 32 crèdits de valoració i ha fet que el Morabanc certifiqués la victòria en un Nou Congost que, una vegada més, ha protestat amb contundència diverses decisions arbitrals. Peñarroya ha acabat desesperat amb algunes faltes assenyalades als seus jugadors.

Amb aquesta derrota, el Baxi queda empatat a 16 victòries amb el Divina Seguros Joventut i l'Iberostar Tenerife. Amb aquest triple empat, els bagencs surten del play-off i se situen a la novena posició. Així, el partit del diumenge a la pista de la Penya serà encara més decisiu del que ja se suposava, i caldrà veure si hi arriba (i en quin estat) el referent ofensiu de l'equip, Ryan Toolson.