13 de maig de 2019
13.05.2019
Regió7

«Mentalment no estem bé, amb tants entrebancs hem perdut l'equilibri»

Joan Peñarroya espera «recuperar la consistència en els dos partits que ens falta per jugar»

13.05.2019 | 00:22
Joan Peñarroya, pensatiu en el partit del Baxi d'ahir a Badalona

Joan Peñarroya va definir el que li està passant al Baxi en aquest final de temporada, en el qual les dificultats es van acumulant, tot i que darrere hi ha un balanç òptim, amb setze victòries: «No estem competint de la forma que voldríem. És clar que mentalment no estem bé, tants entrebancs al final ens han dut a perdre l'equilibri en el joc». Sobre el partit amb la Penya, va resumir que «el nostre rival ha dominat, ha tingut molt clar a què volia jugar, allà on ens podia fer més mal. Per part nostra no hem tingut resposta. Quan un equip et juga amb els percentatges que ha tingut el Joventut, sobretot en els tirs de dos, és molt complicat. En la primera part hi han ajudat les nostres pèrdues, que han provocat 17 punts seus en cursa ben fàcils. Hem tingut molts problemes en el bloc directe central, per al qual no hem trobat solucions».

Peñarroya recorda que, fins fa poques setmanes, «tothom tenia molt clar el rol, la feina que havia de fer. Ara, per necessitats òbvies, els equilibris s'han trencat. Cap retret a l'actitud ni a les ganes que té l'equip, que ens ha portat a tenir tantes victòries i a gaudir durant aquests mesos d'un gran bàsquet, i a lluitar per una classificació per al play-off, que amb el que ens ha passat el darrer mes, se'ns ha posat molt complicada».

Sobre si afecta més el físic o bé la situació mental de la plantilla, Peñarroya va manifestar que, com tot en la vida, el cap mana. Per ser sòlids en defensa, per arribar a les situacions d'ajuda, per agafar rebots... Quan mentalment estàs fort no hi ha cansaments, no hi ha problemes físics que et pesin. Ara tenim la lesió al genoll que té Erik Murphy; toquem fusta però no pinta bé. Hem anat superant un munt de dificultats però, en les darreres setmanes, ens ha caigut un roc a sobre. Jo el primer, que no estic tenint prou capacitat, per exemple, d'aconseguir que avui haguéssim fet un millor partit en aspectes defensius que depenen menys del talent que pugis tenir a la pista. Quan els rols s'han de variar et desubiques també una mica, i perds l'essència».

Els errors en els tirs lliures van fer exclamar Peñarroya, que «crec que jo no he viscut mai un partit en el qual el teu pitjor percentatge com a equip sigui en els tirs lliures, que estigui per sota del de 2 punts i triples. Un 9 de 25 és inusual».

De cara als dos partit que queden en aquest esprint final de la lliga regular, Peñarroya diu que «l'equip es mereix acabar bé, s'ha guanyat clarament el respecte d'una lliga com aquesta. És fàcil de dir i no tant aconseguir-ho en la realitat, però hem d'aconseguir trobar els mecanismes per poder afrontar aquests dues setmanes i tornar-nos a equilibrar el màxim que sigui possible. Hem de mirar de recuperar la consistència per lluitar al màxim en els dos partits que queden, i sense pensar més enllà. Segurament sense el Ryan i sense l'Erik, dimarts ens posarem a preparar el partit a casa amb el Fuenlabrada, amb els qual mirarem de jugar el millor bàsquet de què siguem capaços».

Carles Duran, l'entrenador del Joventut, va afirmar que «ha estat un derbi amb dos equips que, al principi de temporada, sortíem per no baixar. El que està fent el Baxi té un mèrit enorme».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook