Bona part de la plantilla del Baxi Manresa, l'equip tècnic i les seves parelles han fet una visita guiada aquest dimecres a la basílica de la Seu i un tast al Carrer del Balç de productes del Pelegrí. El club ha estat un dels principals promotors durant la temporada del projecte Manresa 2022, lluint-ne el logo a la samarreta, i ara ha estat el torn de descobrir-lo de primera mà.

Corey Fisher, Iffe Lundberg, Guillem Jou, Pere Tomàs, Tomislav Zubzic, Cady Lalanne, Sergi i Dani Garcia, Jordan Sakho i Yankuba Sima han pogut veure de prop els tresors i els racons més singulars de la Seu, l'edifici patrimonial més emblemàtic de Manresa, en una visita organitzada per l'Oficina de Turisme.

Els acompanyaven l'entrenador de l'equip, Joan Peñarroya, els seus ajudants Xevi Pujol i Marc Estany, el preparador físic Adrián Rubio, i també el director esportiu, Roman Montañez i el gerent del club, Carles Sixto.

La visita ha començat a la plaça Sant Domènec, davant de la Buresa, i durant el recorregut a peu fins a la Seu els guies de l'Oficina de Turisme han fet una petita explicació sobre el modernisme i altres aspectes turístics de la ciutat. En arribar al temple, han passejat per l'exterior fins al mirador des d'on han pogut veure la Vall del Cardener i la Cova. A l'interior, han visitat el baptisteri i la cripta i han contemplat el retaule del Sant Esperit abans de pujar a les cobertes, que ha estat un de les espais que més ha entusiasmat l'expedició.

Posteriorment, tota la comitiva s'ha traslladat al carrer del Balç, on l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i el regidor de Turisme, Joan Calmet, els han lliurat un record de la visita i informació turística de la ciutat i del projecte Manresa 2022. Per finalitzar, han pogut fer el tast dels productes del Pelegrí a càrrec del Mas de la Sala que habitualment posa punt i final a les visites "Hora 20.22".