Aquest dissabte el Gran Canària ha comunicat que Pedro Martínez no continuarà a la banqueta de l'equip en la propera temporada 2019-20. L'entrenador barceloní tenia fins el 30 de juny per confirmar la seva continuitat a Las Palmas però s'ha decantat per tancar la que era la seva tercera etapa al club groc. Martínez va arribar el mes de març a l'Herbalife i el va dirigir en 5 partits d'Eurolliga i en 12 de l'ACB, apartant l'equip de la zona del descens a la LEB Or ja que la seva situació era perillosa quan va fitxar. Abans d'ell, l'Herbalife va tenir com entrenadors Salva Maldonado i Víctor García en els primers mesos de la temporada.

La desvinculació de Pedro Martínez posa més en primer pla la possibilitat que acabi arribant al Baxi Manresa per suplir Joan Peñarroya que, aquest divendres, es va deslligar del club del Congost (li quedava un any de contracte) per anar molt possiblement al San Pablo Burgos que encara no ha fet oficial la seva incorporació. El nom de Pedro Martínez també s'ha vinculat en les darreres hores al Barça Lassa. Svetislav Pesic, tècnic de l'equip del Palau Blaugrana, va dir després de perdre el quart partit i la final de la lliga ACB amb el Reial Madrid, que "el club m'ha fet una oferta per dos anys i segur que em quedaré almenys una temporada". Pedro Martínez és l'entrenador desitjat per al Baxi que tindria també com a segon candidat a Salva Maldonado.

Pedro Martínez farà la propera setmana 58 anys i al final de la dècada dels 80 va aconseguir tres campionats d'Espanya júniors consecutius amb el Joventut. En la campanya 1989-90 va substituir Herb Brown al davant del primer equip de la Penya i va aconseguir el títol de la Copa Korac tot derrotat l'Scavolini de Pesaro. Del 1990 al 1994 va ser al TDK Manresa, classificant l'equip tres vegades pel play-off del títol, amb un setè lloc el 1994 que va valdre la classificació per a la Copa Korac. En la campanya 1994-95 va tornar al Joventut i va ser destituït a mitja temporada. Després va dirigir el Salamanca, el Granada, el Menorca (a la LEB), l'Ourense, el Tenerife (al qual va ascendir el 2002 a l'ACB), el Gran Canària (del 2002 al 2005), el Baskonia (destituït el novembre del 2005), l'Estudiantes, l'Akasvayu Girona, el Cajasol Sevilla i el Gran Canària del 2009 al 2014. La temporada 2014-15 va fer la seva segona estada al Congost i l'equip es va salvar en derrotar el Reial Madrid en la última jornada de la lliga regular per 80-90 en pista blanca. Del 2015 al 2017 va entrenar al València Basket amb el qual es va proclamar campió de l'ACB en derrotar en la final el Madrid per 1-3, amb Jaume Ponsarnau com ajudant i el santpedorenc Rafa Martínez a la plantilla.

En els inicis de la temporada 2017-18 va suplir Pablo Prigioni a la banqueta del Kirolbet Baskonia. El club de Vitòria va destituir Martínez el novembre del 2018 i va estar uns mesos sense entrenar fins que le març va acceptar l'oferta de l'Herbalife Gran Canària.