L'Associació de Clubs de Bàsquet (ACB) va dur a terme ahir l'assemblea general en la qual va aprovar les incorporacions dels dos equips que han pujat de la lliga LEB Or, el Coosur Reial Betis i el Retabet Bilbao Basket. També va notificar les dates del calendari de competició, tant de la lliga, de la Copa, com de la Supercopa Endesa. La lliga, com la temporada passada, començarà amb una jornada dividida en quatre dies, el primer del qual serà un dimarts, el 24 de setembre.

Així, la primera jornada tindrà lloc entre el dimarts 24 i el divendres 27 de setembre. A continuació es disputarà la segona, entre el dissabte 28 i el diumenge 29 de setembre. És previst que el calendari es doni a conèixer abans de final de mes.

En el decurs de la competició no hi haurà parades per les finestres FIBA, com succeïa l'any passat, i per això la lliga regular podrà acabar abans, el cap de setmana del 9 i 10 de maig, per donar el tret de sortida als play-off. Aquests, com a molt tard, finalitzaran el 12 de juny. Es vol acabar abans per tal de donar temps de preparació a les diferents seleccions, sobretot a l'espanyola, per afrontar els Jocs Olímpics de Tòquio, que es començaran a disputar el 24 de juliol.

Abans de l'inici de la lliga, el cap de setmana anterior, el dissabte 21 i el diumenge 22 de setembre, es jugarà la Supercopa Endesa a Madrid. La Copa del Rei, per la seva banda, tindrà lloc entre el 13 i el 16 de febrer. Les dates poden variar tenint en compte la participació d'alguns equips en finals europees, entre l'abril i el maig.

Pel que fa al Betis i al Bilbao, tornen amb totes les de la llei a l'ACB després d'un any d'absència, ja que van ser els equips que van baixar al final de la temporada 2017-18. Es tracta de dos històrics, ja que els andalusos han disputat 1.044 partits a l'elit en 29 temporades, amb dos subcampionats de lliga, i els bascos, 493 partits, amb un subcampionat.