El València Basket de Jaume Ponsarnau va anunciar ahir el fitxatge del pivot senegalès Maurice Ndour, de 27 anys i 2,06 metres d'alçada, que havia estat a la plantilla del Reial Madrid i que suposa força a la zona del conjunt taronja. Ndour ha actuat les dues últimes temporades a l'Unics Kazan rus, club on va coincidir en una d'elles amb el base andorrà Quino Colom, que també actuarà al València la temporada vinent.

Ndour va arribar al Reial Madrid de Pablo Laso la temporada 2015-16. Hi va actuar en divuit partits i s'hi va proclamar campió de lliga i de Copa, malgrat que la seva aportació no va ser gaire abundant. Després va provar sort a l'NBA, amb els New York Knicks, als quals ja havia jugat abans, però l'autèntic salt el va fer quan va desembarcar a Kazan.

D'altra banda, l'UCAM Múrcia va anunciar ahir el fitxatge del base brasiler Rafa Luz per les dues properes temporades, després que el MoraBanc Andorra no igualés l'oferta en el dret de tempteig que hi tenia. El jugador paulista ja ha disputat 227 partits al campionat estatal portant les camisetes de l'Unicaja, el Granada, el Lucentum, l'Obradoiro i el Gaskonia, i la temporada passada va fer mitjanes amb el conjunt andorrà de 5,4 punts, 1,8 assistències i 5,8 de valoració a la lliga.