Demà farà dos mesos que va fitxar pel Baxi, quan a l'equip encara manava Joan Peñarroya. Dani Pérez és de les poques cares conegudes que han arribat al Nou Congost. Ha visitat molt la pista manresana amb altres equips i ara frisa per jugar-hi com a local.

Era prioritari, per a vostè, seguir en un equip de l'ACB després de baixar amb el Delteco?

Crec que vaig fer un bon any individualment. Llàstima que col·lectivament no vam aconseguir l'objectiu de salvar l'equip. Tenia ganes de seguir millorant dins de la lliga, i quan va sorgir l'opció del Manresa no ho vaig dubtar.

Vostè va ser fitxat fa força setmanes amb Joan Peñarroya encara com a entrenador. Que el tècnic sigui Pedro Martínez, ara, representa cap problema?

Coneixia el Joan perquè vaig estar amb ell a Andorra molt a gust. És cert que quan va deixar l'equip va haver-hi un moment d'incertesa, de no saber a qui fitxaven, però quan es va saber que era el Pedro vaig estar encantat. És un dels millors entrenadors de la lliga.

Tot i el descens, les seves xifres van ser bones l'any passat i el tram final del Delteco, també. Als 29 anys es troba en el seu millor moment?

Si mires la meva última temporada va ser l'any amb millor rendiment individual. No destaco per anotar gaire o per jugades individuals, però em vaig sentir molt a gust. Va ser el meu millor any a la lliga i tinc moltes ganes de seguir amb aquest nivell o millorar-lo.

Tenen una plantilla amb molta gent jove, nova a la lliga. Fa més important la presència de gent experimentada com vostè?

Sí. Ells s'hauran d'esforçar molt per adaptar-s'hi, però els companys i els entrenadors tenim un paper important. Farem el possible perquè arribin al seu millor nivell.

Jugar competició europea és un al·licient o un maldecap?

Per a mi és una motivació molt gran. Mai no havia jugat competició europea. Per a tots és igual. No crec que ningú pugui dir que jugar la Champions sigui una situació que no li agrada.

Fa anys que ve al Congost com a visitant. L'any passat l'ambient hi era molt bo. Fins a quin punt ajuda aquest fet als jugadors?

Els dos últims anys he jugat a Sant Sebastià, amb un pavelló molt gran al qual hi havia 3.000 o 4.000 persones que feien que es veiés buit. Jugar ara al Nou Congost amb l'ambient de la temporada passada, és un altre plus que ja vaig viure quan vaig venir i vull vibrar com a local en aquest pavelló.

Té una intuïció sobre com jugarà l'equip?

No ho puc dir perquè encara no hem començat, però veient els equips de Pedro dels últims anys farem un joc molt sòlid. És un entrenador a qui agrada defensar en equip, amb ajudes i, a partir d'aquí, en atac, farem un joc alegre, ja que veient els jugadors que hem fitxat intentarem córrer.

Té referències d'alguns d'ells com Ferrari

He vist vídeos i m'han parlat molt bé dels jugadors que potser coneixem menys. El Pedro està molt content amb l'equip i això et dona molta tranquil·litat.