Aquest és el tercer curs d'Adrián Rubio (Fuenmayor, la Rioja, 1989) com a preparador físic del Bàsquet Manresa. Abans havia fet aquesta tasca al Lleó de la LEB Or, durant tres anys en diferents equips de l'entorn de Bareclona i durant una temporada a l'Sport Libolo de la lliga d'Angola.

Quin balanç fa dels tres anys que fa que és a Manresa?

N'estic content. El 2017, quan vaig arribar, tenia ofertes d'altres clubs de la LEB, però no vaig tenir cap dubte d'acceptar la proposta del Manresa. He treballat amb quatre entrenadors durant aquest temps aquí (Aleix Duran, Diego Ocampo, Joan Peñarroya i Pedro Martínez), i amb tots m'he sentit molt a gust per fer-hi la meva tasca.

Hi ha més similituds o bé més diferències entre l'estil de Pedro Martínez i Joan Peñarroya?

Són diferents, però tant l'un com l'altre et deixen llibertat per preparar les setmanes. El que vull és que, si cada setmana estem 12 o 14 hores entrenant-nos, l'equip i els jugadors en treguin el màxim de rendiment possible.

En aquesta pretemporada hi ha 6 setmanes fins arribar al 25 de setembre, la data del primer partit de lliga amb l'Unicaja, com les ha planificades?

L'objectiu és arribar al partit del debut al màxim. Un equip com el Manresa i en una lliga com l'ACB no et permet especular. Ara hem tingut dues setmanes de presa de contacte, i a l'inici de la tercera ja tenim aquest amistós d'Artés que ens permetrà avaluar el moment en què ens trobem. Més endavant m'agrada que hi hagi amistosos o partits de la Lliga Catalana per anar posant l'equip a punt.

Condiciona que en aquesta temporada hi hagi tants partits, sumant els de la Champions als de la Lliga Endesa?

Sí, és clar. Ens haurem d'anar adaptant al calendari, als viatges i als partits que l'equip afrontarà. La càrrega d'entrenaments s'haurà d'anar limitant quan calgui.

En aquests dies ja hi ha hagut algun contratemps muscular com els que han tingut David Kravish i William Magarity. És normal?

Sí, sobretot per part de jugadors que són nous a la plantilla i que poden acusar més el ritme de les nostres sessions, s'hi han d'anar acostumant. Magarity ja està molt recuperat i crec que aquest dilluns estarà a disposició del Pedro.

El que treballa al marge del grup és Toolson. Com està?

La seva lesió és a l'esquena i cal anar en compte. Estem mirant ara d'enfortir cames i tronc. Encara té molèsties.

Els que es recuperen de les intervencions a genolls són Sergi Vidal i Del Águila.

Sí, al Sergi el van operar del menisc del genoll dret quan era al Breogán. Està força bé, aviat podrà estar en dinàmica de l'equip. Al Paco encara li falta una mica més.