Del gimnàs a la pista. Hi ha bones notícies, tot i que encara amb molta prudència, de Ryan Toolson i la seva esquena. Ahir el Bàsquet Manresa confirmava que el jugador ja es pot entrenar a la pista, això sí, en solitari i sota una supervisió sempre constant del preparador físic de l'equip. Encara té molèsties importants però l'evolució és positiva. Tot i així, no es donen terminis sobre quan es pot incorporar al treball de tot el grup ni quan pot tornar a jugar. Per tant, la presència de Toolson en el primer partit de la lliga Endesa, el 25 de setembre, al Congost enfront l'Unicaja de Màlaga és molt dubtosa.

El director esportiu del Baxi, Román Montañez, explica que «és una lesió molt de sensacions perquè en aquestes setmanes no s'ha trobat res estrany en la seva esquena. Ell està fent una sèrie de rutines per potenciar la zona on li fa mal i l'evolució està sent bona. En tot cas, ara no volem pecar d'excés d'optimisme, esperem que tot vagi bé i ell està amb ganes de recuperar-se».

El darrer partit de Toolson amb el Baxi Manresa va ser el 10 de maig passat, en la jornada número 31a de la lliga regular. L'escorta de 34 anys va tenir mal a l'esquena i el club del Nou Congost va informar que es tractava d'un pinçament entre les vèrtebres L4 i L5. El jugador nord-americà va arribar a estar fins i tot ingressat a l'hospital i ja no va jugar cap més partit de la lliga, tampoc els del play-off.

S'esperava que durant els dos mesos d'estiu Toolson pogués recuperar-se, però en retornar al Bages a mig agost el seus dolors persistien i no va poder entrar en la dinàmica de la resta dels seus companys.

Renovació d'abonaments

Els seguidors del Manresa que no hagin renovat l'abonament tenen temps fins aquest dimarts 10 de setembre. Ho poden fer a les oficines del club, trucant al telèfon 93/8721503. El dijous 12, les localitats que quedin lliures quedaran disponibles per a altres aficionats.