Desil·lusió final al Nou Congost després que el Baxi Manresa ha tingut a les mans un partit complicat des de l'inici que afronatava contra l'Herbalife Gran Canària amb les conegudes baixes de Frankie Ferrari, Yankuba Sima i Ryan Toolson que cal esperar torni aviat; el seu substitut Dulkys porta 0 punts en tres partits.

Els triples posen l'Herbalife davant al primer quart però el Baxi aguanta (17-21)

El partit començava amb sorpreses en el cinc del Baxi. No tant per tenir de base a Jordan Davis, sí per la inclusió en l'equip inicial de Juanpi Vaulet i Eulis Báez que hi debutaven. A més, Guillem Jou, amb un esquinç al turmell dret començava jugant, igual que el més habitual David Kravish. El visitant Harper feia la primera cistella i Kravish igualava tot seguit però l'Herbalife s'ecapava amb triples de Beirán i Shurna (4-10). Els sis primers punts del Manresa els anotava un motivat Kravish i Pedro Martínez demanava temps amb un 6-12 per als visitants als quatre minuts. L'activa defensa manresana provocava recuperar pilots; en canvi, en la faceta ofensiva els del Congost no encertaven, ancorats als sis punts. El visitant Stan Okoye s'incorporava al partit i el Manresa canviava de base, Dani Pérez per Davis. La sequera local la trencava l'encertat Kravish abans del triple de Harper (8-15). El Baxi no abaixava els braços: l'encertat Kravish (10 punts) i un triple de Báez acostaven a només dos punts (13-15) a menys de tres minuts per acabar el quart. Sakho donava un descans a Kravish i el pivot grec Bourousis saltava al parquet per tenir un primer cara a cara que guanyava el congolès del Manresa. El Baxi afrontava la recta final del període amb Pere Tomàs i Dulkys d'ales, i Magarity suplia Báez.

Els problemes per anotar limiten un Manresa que es manté a prop del Gran Canària (29-36)

El rebot defensiu estava sent un dels detalls a millorar el Baxi i Okoye n'ha tret profit amb el 17-23. Responia Vaulet amb un triple lliurat i rèlplica immediata de Burjanadze (20-26). Els canaris s'han escapat amb un triple del pivot Bourousis (22-31, min 15) que ha estat la màxima diferència dels visitants fins ara. Per sort, el Baxi ha tingut capacitat de resposta amb una cistella de Dani Pérez i una altra de Juanpi Vaulet, el seu setè punt.

La defena continua sent la principal arma manresana i el Nou Congost dóna el seu suport a l'equip per mantenir-lo en la lluita. Una discutble falta d'atac de Vaulet ha estat la segona de l'argentí que té sl suport de la Grada d'Animació amb una bandera del seu país. L'Herbalife ha tornat a obrir forat amb un bàsquet de Costello (26-34) i el Manresa continua amb massa problemes per anotar. A menys de dos minuts pel descans, dos tris lliures de Paulì han col·locat l'Herbalife deu punts amunt. Per fi, Dani Pérez ha encertat amb un triple i al descans el Baxi perd per 29-36. El partit està difícil però hi ha possibilitats de remuntar a la represa.

Un Davis espectacular desperta amb 18 punts i el Baxi empata el partit (56-56, min 30)

El Manresa surt després de la mitja part amb els mateixos homes del principi, només sense Guillem Jou. Ara Dani Pérez agafa el rol de base i Jordan Davis, de tir lliure, anota els seus dos primers punts del matí (31-38). El mateix jugador americà repeteix i posa el Baxi a cinc punts. El recital de Jordan continua amb un triple, el del 36-38 als tres minuts de la represa.

Un oportú tap d'Eulis Báez impulsa els manresans i Jordan arriba als 11 punts consecutius i posa el Baxi per davant per primera vegada en tot el partit (40-38, min 24). L'Herbalife, però, no es deixa anar: Bourousis i Beirán col·loquen el 40-42. Sakho entra a la pista per parar el grec que situa el 42-45 després d'una cistella d'un entonat Báez. El que no para és un Jordan Davis en estat de gràcia, imparable per als canaris: triple i cistella de dos per posar el 47-45. Llàstima d'un tir lliure addicional que falla.

A quatre minuts per al final del període, Boroussis torna a empatar i Sakho es carrega amb la quarta falta. Tornen a la pista Magarity i Kravish que només entrar s'estrena amb un tap al pivot grec. Els àrbitres no volen donar donar una clara falta antiesportiva de Radicevic però Dani Pérez es mostra segur des de la línia personal. El festival dels col·legiats continua amb una falta en atac a Davis, molt protestada des de la grada. Tant se val, Pérez continua sumant i Davis esmatxa per al 53-49 (min 28). El Nou Congost vibra. Guillem Jou ha entrat per Dani Pérez i Kravish s'exhibeix amb un altre tap. Però l'Herbalife es posa a només un punt (53-52). Davis, amb dos faltes. s'asseu una estona. Un triple de Pere Tomàs té la rèplica de 4 punts de Borousis que deixen l'empat a 56 al final del període.

Un gran esforç que acaba amb derrota en no anotar cap punt en l'últim minut

Poc després de començar el darrer capítol del partit, ha tornat Davis per Jou i l'americà ha col·locat el 60-58, el seu vintè punt, un terç dels manresans. El Baxi està en un moment determinant del partit i s'agafa a un Davis que torna a posar 4 punts de marge amb el 62-58 a set minuts pel final. Demonte Harper, en un dia força desgraciat per a ell, anota el seu quart punt abans de ser eliminat per faltes. L'Herbalife ja està en bonus i Sakho ho aprofita per encertar dos tirs lliures (64-60).

L'Herbalife respon amb un parcial de 0-7 que fa molt mal (64-67) en només un minut. Quan restren 5'40'' al cronòmetre, Pedro Martínez ha de demanar temps mort per recomposar en pista el seus jugadors. Jordan Davis prova un triple en complicada posició que no entra i Beirán converteix el 64-69 que té la continuació d'una falta en atac d'Eulis Báez. El Manresa ha perdut el ritme en atac.

Els de Pedro Martínez afronten els quatre últims minuts amb Dani Pérez, Davis, Vaulet, Báez i Kravish en pista. Després de tres minuts del Baxi sense encistellar, una safata de Jordan Davis suposa el 66-69 que dóna esperances. Tot i això, Burjanadze ho posa més difícil amb una cistella que ben aviat respon Davis amb el 68-71 a 2'54'' per acabar el partit.

Pere Tomàs entra per Vaulet i el primer que fa és robar una pilota, preludi de l'esmatxada de Davis (70-71). La defensa del Baxi fa forat i es recupera la pilota. L'assistència de Dabi Pérez permet a Kravish, en bona acció individual, anotar per taulell (72-71). L'Herbalife tarda en treure des de la banda i el Baxi torna a anotar amb un Kravish desbocat (74-71). Katsikaris demana temps a manca d'1'05''.

Cook se'n va ràpid cap a sota per encistellar el 74-73 i Dani Pérez s'embolica per fer un mal llançament, queden 25 segons. Paulí anota el 74-75 a manca de 16 segons i 9 dècimes. Ara qui sol·licita minut és Pedro Martínez. Dani Pérez bota la pilota fins que la dona a Davis que llança de tres des de molt lluny, uns vuit metres. El seu llançament, a manca de segons, va curt. Ni Kravish ni Pere Tomàs, a la desesperada, poden redreçar el rumb de la piloat. Després d'una gran reacció, el Manresa acaba perdent d'un punt (74-75).