El Baxi Manresa va acumular la quarta derrota en cinc partits i la d'ahir, segurament, va ser la més dura. Després d'uns grans primers minuts, l'Iberostar Tenerife el va deixar sense arguments i el va derrotar amb claredat, amb una diferència que va arribar a ser de 26 punts.

Inici fulgurant aturat (22-19)

Amb Toolson a l'equip inicial, els primers minuts van destacar per la bona defensa de Kravish sobre Shermadini i el gran inici de Pere Tomàs, que amb dos triples i una esmaixada, a més d'un llançament de tres de Toolson, situava l'11-2 i feia demanar temps a Vidorreta, el tècnic visitant.

Els illencs van sortir de l'aturada més ficats en el partit i, malgrat que Pere Tomàs donava l'últim gran avantatge als bagencs amb el 15-8, la cosa ja havia canviat. L'atac manresà s'encallava, coincidint amb el debut de Marc Peñarroya i la tornada de Lundberg al Congost. Tot i la reacció canària, el Baxi encara va arribar amb avantatge al primer descans del partit.

Embús del Baxi en atac (31-39)

El segon període va començar amb errades locals i l'encert de Yusta, que obligava l'entrenador local a demanar temps (22-27). L'ajut de Lundberg provocava que els visitants s'escapessin més, fins al 24-31. El Baxi només havia anotat tres punts en gairebé vuit minuts i un rebot en atac de Shermadini més addicional situava onze punts d'avantatge per als insulars (25-36) davant d'un Congost mut.

Dani Pérez, amb una arrencada de caràcter, ho va solucionar amb un 2+1 amb falta de Salin a la seva penetració (28-36). Però un altre bàsquet amb addicional en una continuació de Guerra deixava la situació tal com estava (28-39). Per sort, Dulkys va respondre aviat amb el seu primer triple (31-39) i el base local arrencava una falta en atac a Marcelinho. Els dos darrers atacs no van reeixir.

Escapada definitiva (43-63)

El tercer quart va ser un desastre i va tenir el protagonisme d'un gran Yusta que feia escapar el seu equip (33-46). El Baxi va parar el cop amb la reacció ofensiva de Kravish (39-49). Després d'una tècnica a Pedro Martínez, però, van entrar a pista els menys habituals, un perímetre format per Peñarroya, Jou i Vaulet, i l'Iberostar va trobar el canell d'Álex López per escapar-se definitivament (41-56).

El desànim ja era evident al pavelló manresà quan, en una jugada rocambolesca, Guerra anotava el 43-61 al darrer minut. Un altre tir molt dolent de Jou provocava xiulets discrets a la grada i el mateix Guerra, que tornava al pavelló en què no va poder pujar amb el Melilla, donava vint punts als canaris (43-63).

Bon debut de Mitrovic (61-81)

El darrer període va començar amb la sensació que tot el peix ja estava venut. L'Iberostar es refiava de la ratxa d'Álex López per ampliar la distància fins als 24 punts, amb un altre triple d'Álex López (45-69). La música de vent va ser momentàniament aturada per crits de la Grada d'Animació.

En aquest ambient tan poc propici, i davant de la indiferència del personal, ha debutat Luka Mitrovic, amb pilota pel Tenerife i encara amb 5.40 per jugar. Com a mínim, el serbi va sortir amb ganes de fer-ho bé, amb punts i rebots, i va ajudar l'equip a maquillar la diferència.