S'hi està treballant i la solució, positiva, del cas s'espera que sigui qüestió de només d'uns dies, però no se sap quants. És el missatge de la directiva del Bàsquet Manresa quan es pregunta directament als seus caps visibles sobre l'afer del passaport d'Azerbaidjan de Davis. I és que ni el Consejo Superior de Deportes (CSD) ni l'ACB ha donat per bona una documentació que permetia jugar a Jordan Davis la competició estatal amb una fitxa de comunitari. Per tant, ara ho fa com a nord-americà i l'equip del Congost té 3 extracomunitaris. És a dir, l'esmentat Jordan Davis, el pivot David Kravish més un Ryan Toolson que ja està recuperat de la lesió a l'esquena i que va ser el descartat per al partit de l'ACB de diumenge a la pista del Movistar Estudiantes.

Les gestions que es fan a hores d'ara són a tres bandes, amb els ja esmentats CSD i la lliga ACB més els organismes públics del país pel qual Jordan Davis té expedit el seu passaport, Azerbaidjan. Amb una documentació que, fins i tot, li ha permès viatjar. Segons expliquen els directius manresans, Jordan Davis ha estat en vàries ocasions a l'Azerbaidjan.

El jugador va disputar, el 2017, un europeu sub-20 i això hauria de jugar a favor dels interessos del Bàsquet Manresa, que, quan tot es resolgui, hauria d'explicar què és el que ha passat. En la temporada passada, el Baxi va intentar que el seu jugador Corey Fisher, que va arribar en substitució d'un Alex Renfroe que va ser fitxat aleshores pel Partizan de Belgrad, disputés l'ACB com a comunitari amb una nacionalitat de Geòrgia que no li va ser reconeguda pels estaments oficials i per l'ACB. Però en el Nou Congost sostenen que el cas de Jordan Davis és molt diferent i que hi ha prou arguments a favor.

El contenciós pels passaports presumptament falsos de Panko i Slaughter ha fet que ara tot sigui més revisat i dificultós, amb un clar perjudici per al Baxi.