El BC Lietkabelis és l'equip de bàsquet de la ciutat de Panevezys, a la riba del riu Nevezis, la cinquena en població de Lituània, amb uns 90.000 habitants. A uns 130 km cap al nord de Vílnius, fins a la Segona Guerra Mundial tenia una important comunitat jueva. Però els 7.000 residents jueus van ser exterminats pels nazis.

Des de la independència del 1993, el Zalgiris ha guanyat 21 de les lligues lituanes i les altres cinc han estat per al Lietuvos Rytas. El resultat més destacat fins ara del Lietkabelis va ser el segon lloc de la temporada 2016-17.

El jugador més conegut per als aficionats manresans de l'equip és Zeljko Sakic, que va estar sota les ordres de Pedro Martínez a La Bruixa d'Or en la campanya 14-15. L'ala-pivot croat, que va ser als Jocs Olímpics de Río del 2016, ha anat canviant d'equip cada any des que va marxar del Manresa: l'Academic de Sofia, la Cibona, el Cluj de Romania, el Zielona Gora polonès i ara el Lietkabelis.

L'altre jugador que més brilla a l'equip lituà és el base Ken Brown. És un director de joc , prou expert (demà fa 30 anys) i que fa unes quantes temporades que volta per Europa i per lligues més exòtiques com la dominicana o la libanesa de la qual es va proclamar campió el 2017 amb l'Al Riyadi Beirut.