Moncho Fernández és el tècnic que fa més temporades que està en un mateix equip a l'ACB. Ja en són 10 les que fa que condueix l'Obradoiro, i amb l'afegit de ser de la ciutat, de Santiago. La seva implicació és absoluta.

Del Baxi Manresa ha dit que «és un equip que corre molt i bé. Té uns pivots molt ràpids, que saben incorporar-se per acabar accions de contraatac. Juguen en moltes ocasions la transició, amb un gran ritme de joc. És un equip solidari que sap compartir la pilota, juga amb rapidesa. Serà un adversari que ens exigirà molt».

Fernández valora que el Baxi «és un fidel reflex del que és el seu entrenador. Es reconeix de seguida l'estil del Pedro. Un equip que intenta córrer i, si poden, els jugadors comparteixen la pilota i la canvien de banda. Disposen de molta mobilitat i de polivalència. És un equip que, per les lesions i els canvis en la plantilla, s'ha anat reinventant cada jornada, amb els jugadors que entren o surten. En defensa està molt ben posicionat, amb gran responsabilitat en els uns contra uns, proactiu».

L'entrenador de l'Obradoiro ha manifestat que «als jugadors no fa falta dir-los què significa jugar a Manresa. No cal. Al vestidor diem que hem de ser millors en els uns contra uns, en rebots i evitar tot el que siguin pèrdues massa gratuïtes que ens perjudiquin».