El Baxi Manresa ha aconseguit la tercera victòria de la temporada, al Nou Congost davant l'UCAM Múrcia (93-92). Just al contrari del que va passar a les pistes del Montakit Fuenlabrada i el Casademont Saragossa, els visitants han anat per davant durant la gran majoria dels minuts, però els bagencs no han deixat de creure en la victòria i han remuntat en el darrer quart per endur-se el triomf gràcies a un triple de l'ala-pivot suec William Magarity quan faltaven poc més de dos segons pel final. En aquests, el pivot romanès Emanuel Cate ha errat el darrer llançament i ha fet esclatar d'alegria el pavelló bagenc. Tot i aquest darrer error, Cate ha estat un autèntic malson pels manresans, ja que ha anotat 27 punts, ha capturar nou rebots, ha rebut vuit faltes i ha acabat amb 38 crèdits de valoració.Per part local, Ryan Toolson, amb 22 punts, Luka Mitrovic, amb 20, i Dani Pérez, amb quatre i setze assistències, han estat els millors.

Igualtat en els primers minuts (17-17)

El Baxi ha iniciat el duel amb Dani Pérez, Ryan Toolson, Juan Pablo Vaulet, William Magarity i Jordan Sakho com a cinc inicial. En un primer quart anivellat, on els dos equips han estat molt desencertats, els jugadors dirigits per Pedro Martínez han iniciat el duel amb avantatges curts (de com a màxim sis punts), però tot seguit els murcians, una mica més fins des del triple, han capgirat el marcador. El quart ha acabat amb empat a 17 gràcies a una cistella final de Sakho, que ha aprofitat una gran passada d'un Cvetkovic que ha tornat a jugar amb la samarreta del Baxi.

Els murcians obren forat (36-43)

En un segon quart d'anada i tornada, els manresans han seguit desencertats des de la llarga distància, i els murcians ho han aprofitat per obrir un forat important en l'electrònic, que ha arribat a ser de deu punts. S'ha arribat a la mitja part de l'enfrontament amb set punts de marge pels jugadors de Sito Alonso, que han millorat el seu encert de cara a cistella i han anotat fins a 26 punts en aquest parcial.

El Baxi segueix sense encert (56-66)

En la segona meitat la tònica ha estat més o menys la mateixa, amb uns manresans que seguien molt poc fluids en atac. L'UCAM Múrcia ha dominat en el joc i ha ampliat l'avantatge fins els deu punts amb els quals ha acabat el tercer quart (56-66). En la darrera jugada del mateix, Deividas Dulkys ha anotat el segon triple del seu equip.

Remuntada final manresana (93-92)

En els darrers deu minuts el Baxi no s'ha rendit en cap moment i ha anat des del primer segon a pel partit. A més, en aquest moment ha arribat tot l'encert que mancava anteriorment (han anotat 37 punts en el període), i els de Pedro Martínez s'han situat a només dos punts quan encara faltaven quatre minuts per jugar-se. Però en aquests Cate s'ha fet gran sota els cèrcols i ha fet marxar el seu equip de sis punts a menys de dos minuts. Però no estava tot dit. Tres triples de Vaulet, Dulkys i Toolson han permès el seu conjunt igualar a 90. Quan restaven 17 segons, Cate tornava a donar avantatge als seus des del tir lliure, i en la jugada posterior Magarity ha fet embogir els aficionats amb un triple des de la cantonada. Però no estava tot fet. Quedaven més de dos segons, i amb més d'un jugador murcià amb capacitat d'anotar ràpidament. Al final ha estat Cate qui se l'ha jugat, però el seu tir no ha entrat.