Gran comiat del 2019 per al Baxi Manresa amb una victòria de gran valor a la pista del cuer, el Coosur Betis. Els de Pedro Martíenz s'han imposat per 88-89 i només han anat un parell de vegades per davant en el marcador, però ha estat suficient per guanyar. Quan faltaven sis minuts es perdia per 75-64, onze punts que s'han tornat a remuntar amb un darrer quart magnífic en el qual s'han anotat 33 punts, una altra xifra altíssima.Els sis triples de Toolson (28 punts) han mantingut viu l'equip, Cvetkovic ha capgirat amb dos tirs lliures a manca de 39 segons (88-89) i el marcador ja no s'ha mogut. El Manresa s'ha imposat en 4 dels últims 5 partits de lliga i deixa un marge de dues victòries amb les posicions de descens.

La creu ha estat la lesió del base Dani Pérez, que s'ha retirat al tercer quart amb molèsties a la cama esquerre (abans havia rebut ja un cop a la cara) i caldrà veure quin és l'abast de la seva lesió. També s'ha torçat el turmell en el tercer període Magarity però ell sí ha pogut tornar a jugar. A més, Pere Tomàs ha pogut reaparèixer després de dos mesos i ha jugat alguns minuts.

Mal final de primer quart (23-15)

Pedro Martínez ha tret un cinc inicial amb Dani Pérez, Toolson, Dulkys, Magarity i Mitrovic. Els sevillans s'han posat amb un 4-0 gràcies a deus cistelles des de sota del pivot Mamadou Niang, una després de pèrdua de Dani Pérez. Mitrovic ha estrenat el caseller manresà però els locals s'han posat amb un 7-2 gràcies a un triple. Cinc punts seguits de Toolson han permès l'empat als tres minuts de joc, abans d'un dur parcial en contra de 8-0 que ha comportat el 15-7, amb dos triples del suec Tobias Borg.

Magarity ha reduït la diferència amb una cistella de dos després d'assistència de Pérez i els primers canvis al Baxi han estat les entrades de Kravish i Vaulet. Whittington, Slaughter i Oliver han aparegut a pista pel Betis. Els manresans s'han acostat fins un 15-13 amb el sisè punt de Magarity i ja amb Cvetkovic com a director d'operacions. Després de temps mort, Toolson ha errat un tir de dos i Niang s'ha tornat a penjar en la cistella bagenca. Vaulet ha anotat però el Betis ha posat cinc punts de marge amb un tir lliure de Conger i una cistella de qualitat d'Oliver (20-15). Vaulet no ha pogut repetir i el final del quart ha estat dolent, amb el segon triple d'Enechionyia. Vuit punts per sota (23-15), la máxima diferència desfavorable fins aquell moment.

Torna Pere Tomàs i un a sota al descans (42-41)

Amb Guillem Jou que ja era en pista, el Manresa ha vist com el Coosur s'escapava de dotze punts (27-15) amb dues cistelles convertides per Slaughter (27-15), Toolson ha aparegut per donar rèplica amb un triple i Niang s'ha ressentit del genoll. Una falta antiesportiva als andalusos ha fet que que Eulis Báez (29-20) pogués reduir. El desè punt de Toolson ha significat el 29-24 però ha començat a aparèixer el local Alamazán que ha clavat des de la cantonada el 32-24.

Entre Báez, Karavish i Mitrovic han provocat que el Manresa s'hagi col·locat a només cinc punts (36-31) ja amb Pere Tomàs en pista que ha tornat a jugar després de gariebé dos mesos absent per lesió. Pablo Almazán, ja amb 7 punts, ha enfortit un Betis que manava per 38-31 abans que un tir lliure de Magarity i un triple de Dani Pérez hagin dut al 38-35 a manca de menys de dos minuts pel descans. Oliver només ha encertat un tir lliure i el triple de Dulkys ha estat el 39-38 ja al darrer minut. Enechionyia ha fallat dos tirs de 6,75 seguits i el Baxi s'ha avançat amb un 39-41 gràcies a un tir lliure de Mitrovic i dos de Cvetkovic. Quedaven tres segons i semblava que el marcador no es mouria però AJ Slaughter s'ha inventat un triple per tauler que ha deixat el 42-41 de l'equador.

Lesionats Magarity i Dani Pérez, Oliver castiga (63-56)

A la represa, el Baxi ha sortit amb Dani Pérez, Toolson, Magarity, Kravish i Vaulet que ha rebut un tap de Niang només començar. Kravish ha fallat una cistella fácil a sota i el Betis ha obert una mica de marge amb un 45-41. Sort que de seguida Toolson ha respòs amb el seu tercer triple (45-44). Mitrovic ha rellevat Kravish abans d'un nou triple local, ara de Conger. Dani Pérez ha rebut una esgarrapada involuntària d'Enechionyia que li ha fet sang, i ha hagut de ser canviat per Cvetkovic. Magarity ha errat de tres, i en cinc minuts el parcial era un escarransit 6-3, amb la cistella triple de Toolson com els únics punts manresans.

El Betis ha posat en pista de nou Oliver i un rebot ofensiu de Vaulet ha significat el 48-46. En un contracop, Magarity s'ha torçat el turmell i s'ha hagut d'asseure, rellevat per Eulis Báez que ha posat el 48-47 a quatre minuts per acabar el quart. Whittington i Vaulet han intercanviat cistelles i Oliver ha fet mal amb el triple del 53-49. Mitrovic ha tingut dos tirs lliures i només n'ha aprofitat un. Oliver ha tornat a encertar amb un triple que posava el 56-50. El Betis s'ha posat en zona i el Manresa no ha pogut anotar en una jugada embolicada de Mitrovic. Slaughter ha aconseguit treure una falta amb tres tirs lliures i no n'ha fallat cap (59-50). A dos minuts per acabar el quart, el Baxi tornava a perdre pistonada. Dani Përez. Dulkys i Kravish eren a la pista, i el pivot americà ha reduït una mica (59-52). També ha tornat Pere Tomàs. Izundu ha esmartxat i s'ha hagut de retirar Dani Pérez amb dolor a la cama esquerre. Eulis Báez ha errat dos llançaments des de la personal. No ha perdonat Almazán (63-54) ni tampoc Cvetkovic (63-56). El coixí del Betis era de set punts abans dels darrers deu minuts.

Al davant, en el darrer minut (88-89)

Semblava que el partit se li escapava al Manresa en començar el darrer capítol. Sipahi ha posat el 66-56 i malgrat un triple de Toolson (68-60), Niang feia estrralls sota la cistella bagenca i mantenía les diferències amb un 77-67 però encara quedaven més de sis minuts per jugar.

A manca de 5'29'' ha arribat el "momento" en el qual Ryan Toolson ha igualat el rècord de tirs lliures consecutius en l'ACB de Nacho Ordín, 70 de 70. Ha estat per posar el 77-69 i ha estat un anticip del que ha vingut després, perquè a partir d'aqui tot ha sortit de cara als manresans, Dani Pérez no ha pogut tornar a jugar però sí Magarity que ha clavat el seu primer triple per fer el 77-72. Oliver ha sortit al rescat del seu equip i, amb Whittington i Izundu, aquest amb unes clares passes no xilulades, ha posat un 83-75, escurçat per un nou encert des de fora de Toolson. Han començat els nervis en els sevillans i Magarity situava el 83-80 a falta de 3'18''.

Enechionyia ha errat un triple i Conger dos tirs lliures abans que Kravish anotés el 83-82 a manca de 2'32''. Slaughter, el millor del Betis, ha aparegut per fer el triple del 86-82. Però el Manresa no s'ha arronsat, un clarivident Cvetkovic ha entrat cap a cistella per convertir el 86-84 a 1'53'' pel desenllaç. Slaughter ha tornat a anotar (88-84) a 1'32'' pel final. Toolson, espectacular, ha clavat el seu sisè triple per donar esperances al Manresa (88-87), Enechionyia no ha tingut tant encert i a manca de 46 segons hi ha hagut una acció clau, que els àrbitres han hagut de consultar llargament a l'instant replay. En una lluita en pista sevillana, arran de línea de fons, Magarity i Niang han tocat la pilota. Ha estat el pivot del Betis el darrer i, encertament, s'ha donat pilota al Manresa. Quedaven 46 segons i a manca de 39, Cvetkovic ha rebut falta i ha anat a la línea de tirs lliures. És un llançador molt fiable i no ha fallat (88-89).

El Betis ha intentat de seguida avançar-se però aquesta vegada Slaughter no ha tingut bona puntería i el rebot ha estat per a Magarity. Els manresans han esgotat la possessió i l'esfèrica ha anat cap a un lateral, on Vaulet ha provat un triple que Enechionyia li ha tapat. Quedaven encara 4 segons i 6 dècimes. Després de dos temps morts dels entrenadors, intentant guanyar la batalla tàctica, el Betis ha servit des de la banda i s'ha enredat per fora sense poder trobar cistella (el tir triple Borg ha quedat curt) i amb una bona defensa manresana. Victòria de gran mèrit i la dinámica de resultats positius no s'atura.