El Baxi Manresa ha aconseguit una victòria de mèrit aquest dimecres al Nou Congost amb un festival ofensiu dels bagencs. L'Estrasburg no ha estat en la lluita pel partit pràcticament en cap moment i en la segona part la distància era ja insalvable. A més, el Baxi Manresa ha recuperat l'average a favor amb l'equip francès, amb el qual va perdre a França per una diferència de 18 punts, pels 24 a favor d'aquest dimecres.

PRIMER QUART: Gran inici amb encert als triples (20-12)

El Baxi ha començat amb Luke Nelson de base, Toolson, Dulkys, Magarity i Kravish. L'inici manresà ha estat molt bo amb tres triples consecutius (dos de Dulkys i un de Nelson) després de la cistella inicial de l'Estrasburg. El lituà ha trencat la ratxa de tir exterior al següent llançament.

En defensa, hem vist un Baxi agressiu, que pràcticament ha ofegat en els primers minuts als jugadors del conjunt francès que ha permés als bagencs obtenir un molt bon parcial de 9-0.

Després de dues faltes seguides de Nelson, Toolson ha hagut d'exercir de base a causa de les lesions en aquesta posició. La pintura del Baxi també ha funcionat correctament en aquest quart amb bones combinacions de Kravish, qui també ha realitzat un espectacular tap, i Magarity.

El Manresa estava per davant, però l'Estrasburg en cap moment s'ha allunyat del marcador (13-8). Les faltes han estat el gran problema dels bagencs en el primer quart, fins i tot amb una antiesportiva de Vaulet.

SEGON QUART: Segueix la bona dinàmica del Baxi (39-27)

No portàvem ni un minut del segon quart quan l'entrenador de l'Estrasburg ha demanat ja un temps mort. El Baxi ha sortit molt activat de nou en el segon període i continuava amb la dinàmica demostrada fins el moment i aconseguint el màxim avantatge de 13 punts (25-12). En defensa, l'Estrasburg ha sabut neutralitzar millor al Manresa amb cistelles fàcils de 2 punts (27-18).

Un dels aspectes positius del Baxi en el segon quart ha estat la facilitat per obtenir rebots ofensius, però ha augmentat el desencert en el triple. Pere Tomàs, trencava un mala ratxa en la línia de 6'75 i donava un nou màxim avantatge del Baxi de 16 punts (34-18). El paper de Nelson com a base ha estat decent, tot i les dues faltes inicials al principi.

TERCER QUART: Monòleg del Manresa i festival ofensiu (68-44)

El Baxi Manresa només ha fet que refermar el seu gran moment en aquest tercer quart, arribant fins i tot a tenir un avantatge de 24 punts en aquest període. El parcial del quart és de 29-17, un festival ofensiu dels bagencs.

Intercanvi de cistelles inicial del Manresa i l'Estrasburg que mantenia la distància, amb els visitants lleugerament millor, sobretot més ràpid a l'hora de prendre decisions (41-30). Un triple de Dulkys ha capgirat la situació i el Manresa és l'equip que ha sortit al contraatac i ha tornat a aconseguir el màxim avantatge, de 16 punts de nou (46-30).

En el tercer quart, Toolson va anotar la primera cistella a nivell personal del partit, un triple que li donava màxim avantatge al Baxi i average favorable amb l'Estrasburg (54-33).

FINAL DEL PARTIT: 'Average' a favor del Baxi (92-68)

El Baxi Manresa, només començar el quart, es va posar amb una diferència de 29 punts (73-44) gràcies a una espectacular cistella de Toolson i un triple de Jou.

L'objectiu en aquest darrer període dels dos equips era aconseguir l'average a favor i l'equip entrenat per Pedro Martínez ho tenia molt bé, aconseguint-ho finalment. Traoré ha intentat liderar l'Estrasburg, però Báez, que ha realitzat un gran partit, i el Baxi tampoc han fallat en cap moment i seguia la distància de 24 punts (80-56). Els bagencs han estat molt passius en defensa, fins a falta de 2:30 minuts no ha comés cap falta.