El Baxi Manresa ha perdut aquest diumenge a Bilbao en un partit que ha començat molt bé pels bagencs, amb una defensa sòlida, però l'esgotament físic i el rebot ofensiu dels locals han produït una remuntada del Bilbao que ha començat al segon quart.

PRIMER QUART: El Manresa comença amb un plantejament molt sòlid en defensa (20-28)

El Baxi Manresa ha començat el primer quart amb més encert en atac i, per moments, amb molta solidesa en defensa. El Bilbao, liderat per Rafa Martínez i Ben Lammers al rebot ofensiu, ha pogut reduir l'avantatge bagenc, però de nou el Baxi s'ha tornat a posat fins a 8 punts de diferència amb un magnífic Dulkys. El màxim avantatge ha estat d'11 punts per part dels bagencs ha estat d'11 punts (17-28).

El santpedorenc Rafa Martínez ha encetat el marcador amb un triple (3-0) i en la següent jugada Cvetkovic ha aconseguit un 2+1 (3-3). L'exjugador del Manresa seguia amb ratxa i ha anotat els 2 punts següents del conjunt basc (5-3). La igualtat ha seguit en els primers minuts, amb el Manresa lleugerament superior en defensa (7-8). El Bilbao ha pecat d'innocent, amb un Emir Sulejmanovic que ha comés 3 faltes en poc més d'un minut (7-12).

El conjunt local no ha trobat solucions en atac i en defensa s'ha mostrat molt tous, provocant que els jugadors bagencs recuperessin fàcilment la pilota i provocant fins i tot una falta antiesportiva de Rousselle (8-16).

SEGON QUART: El Baxi no sap respondre al tifó basc (45-40)

Un quart totalment oposat al primer pel Baxi. Després de començar amb molt nerviosisme, el Bilbao ha superat els problemes que havia patit al prinicipi i ha marxat al descans guanyant amb bones jugades en atac. Al Baxi se li han notat els problemes físics en aquest segon quart.

Gran inici del Bilbao en el segon període, amb dos magnífics taps de Lammers a Kravish. El Baxi ha tingut en els primers minuts tots els dubtes que no havia tingut en el primer quart i el Bilbao també ha començat bastant més agressiu en atac (26-32). El conjunt basc ha aprofitat els mals minuts del Manresa en atac per apropar-se al marcador (33-34). Una esmaixada de Balvin ha posat per davant al Bilbao (35-34). Els bagencs s'han vist perjudicats per un gran parcial de 12-0 a favors dels locals (38-34) que ha trencat Jou als tirs lliures (38-36).

TERCER QUART: El Baxi es veu superat per un gran Bilbao al rebot (71-62)

La segona part ha començat de forma molt similar a la del segon quart. El Bilbao molt atent en defensa i, sobretot, en el rebot ofensiu i el tir exterior. Gràcies a aquests factors, el conjunt basc ha mantingut en els minuts inicials l'avantatge de sis punts (51-44). Els homes d'Alex Mumbrú han aconseguit, gràcies a Rafa Martínez, la màxima diferència del Bilbao, d'onze punts (55-44).

El Manresa ha patit molt en el rebot, sobretot a nivell defensiu. Els bagencs han concedit moltes segones oportunitats que han permés que el Bilbao segueixi mantenint l'avantatge (60-47).

Dani Pérez ha aconseguit dos triples consecutius, però els problemes al rebot defensiu han suposat que la diferència en el marcador continués (64-52). El base del Manresa ha estat l'únic jugador que ha mantingut a l'equip viu, liderant amb 10 punts en el tercer quart (69-60).

FINAL DEL PARTIT: No hi ha miracle a Miribilla (88-77)

El Baxi estava bé en defensa els primers minuts del quart, però s'estava veient perjudicat per les pèrdues en atac (79-67). Els bagencs han patit esgotament físic i mental. Pere Tomàs ha tingut tres tirs lliures i només n'ha anotat un. Dulkys ha apropat el Baxi fins a cinc punts gràcies a dos triples consecutius i un parcial de 0-7 a favor del Baxi (79-74).

No obstant això, el Bilbao ha tornat a aprofitar els problemes del Baxi (83-74), amb un Kravish que se l'ha vist encara afectat per la grip. El Bilbao ha sapigut mantenir la distància al marcador.