Ho ha tingut a tocar, però finalment no ha estat possible. El Baxi Manresa ha perdut aquest dimarts el primer partit a casa a la Champions League i ho ha fet contra l'Unet Holon israelià. L'equip bagenc ha estat excessivament desencertat als triples, errant els quinze primers llançaments, però Luke Nelson i Vaulet gairebé li donen la pròrroga al Manresa al darrer quart. L'equip haurà de vèncer a Bèlgica el dimecres vinent per a classificar-se

PRIMER QUART: Comença millor l'Unet Holon (16-21)

El Manresa ha començat el partit recordant moltíssim l'equip que vam veure diumenge a Bilbao, concedint en una mateixa jugada dos rebots ofensius a favor de l'Unet Holon. Els primers minuts han estat d'intercanvi de cistelles (6-4). El Baxi ha aconseguit anotar cada cistella a la pintura amb pocs segons de possessió.

L'Unet Holon ha anotat el primer triple del partit i ha aconseguit posar-se per davant amb un gran alley-oop (8-11). Tant en defensa com en atac el més participatiu els primers minuts ha estat Vaulet, amb dos rebots ofensius.

Un parcial de 4-0 ha posat per davant de nou un Baxi liderats per l'ala argentí (12-11), però un altre parcial igual dels visitants els ha tornat a posar per davant (12-15). El partit està igualat, però l'Unet Holon és lleugerament superior al marcador.

SEGON QUART: Desastre del Baxi als triples, amb 0 encerts de 10 intents (31-36)

La primera part del Baxi Manresa ha estat bastant fluixa. Les sensacions que deixen els bagencs no són gaire bones, superats en velocitat en defensa i molt desencertats en el tir exterior. Vaulet s'està convertint en l'esperança d'un equip amb dubtes.

Per començar el segon període, els israelians han aconseguit el màxim avantatge fins aquell moment, de set punts (16-23 i 18-25). El Manresa està patint de valent a la pintura en defensa i ofensivament l'equip està espès. L'entrada de Vaulet ha tornat a activar el Baxi Manresa (20-25).

Seguien les imprecisions al Nou Congost per part dels bagencs i, tot i l'antiesportiva a favor del Baxi, l'equip ha comés quatre pèrdues consecutives (23-27). El Manresa no aconseguia apropar-se excessivament a l'Unet Holon però els israelians tampoc aprofitaven per distanciar-se (27-31), fins que el desencert als triples del Baxi (0/10), ha posat una diferència de 8 punts (27-35) que Vaulet i Kravish han retallat (31-36).

TERCER QUART: L'Unet Holon aconsegueix escapar-se amb claredat (43-57)

L'Unet Holon ha tingut tres tirs lliures i, de nou n'ha fallat un. Els israelians estan molt desencertats en aquest aspecte. Tot i així, el Baxi estava molt pitjor en la línia de tres i Vaulet ha fallat l'onzè triple, provocant el màxim avantatge dels visitants amb un parcial de 0-7 (31-43). El partit se li estava fent molt llarg al Baxi, a excepció de Vaulet, que ha seguit enèrgic i liderant l'equip bagenc sense gaire èxit (31-47).

L'avantatge de l'Unet Holon ha continuat augmentant (34-50) i, després de no aconseguir-ho en tota la primera part, el conjunt visitant finalment aconseguia escapar-se al marcador gràcies a l'encert al triple que no havia tingut el Baxi en cap moment. Només quedaven cinc minuts del quart quan Báez ha anotat la primera cistella en jugada del Manresa. Tampoc hi havia manera d'encertar al triple i la mala ratxa augmentava fins el 0/15 des de la línia de 6,75 metres (38-56). Finalment, Luke Nelson, amb molèsties, ha trencat la ratxa i ha aconseguit el triple al setzè intent.

FINAL DEL PARTIT: El Manresa no obté el miracle en un últim quart de bojos (65-67)

El Baxi ha sortit a l'últim quart amb agressivitat i ganes de remuntar. Nelson aconseguia el segon triple de l'equip (46-57). Báez està ajudant també al rebot ofensiu, però una errada de Dulkys i un triple de Foster tornava a ferir l'orgull del Baxi (46-60). Els aficionats seguien confiant i Nelson ha ajudat a que existissin els ànims (51-63).

Els bagencs necessitaven Deividas Dulkys com a complement final per a la remuntada, però el lituà portava, a falta de cinc minuts per acabar el partit, un 0/7 en triples. Però l'home miracle és Luke Nelson. Dos triples més del britànic posaven el Manresa a només quatre punts de diferència amb l'Holon (61-65).

Quedaven tres minuts i hi havia quatre punts de diferència. Dani Pérez aconseguia treure una falta i dos tirs lliures. El base del Manresa ha anotat ambdós i l'equip estava a dos (63-65). Foster ha tornat a posar l'Holon a quatre però Pérez ha retallat de nou (65-67). La tensió estava més alta que mai al Nou Congost després què Vaulet fallés la cistella de l'empat. Dani Pérez ha fallat també la cistella final.