23 de gener de 2020
23.01.2020

El Baxi té a prop els vuitens, però sense el factor pista

Els triomfs d'ahir del Türk i el Sàsser allunyen dels dos primers llocs el Manresa, però la derrota de l'Oostende acosta la classificació

22.01.2020 | 23:56
Nelson, defensat durant el partit contra el Türk Telekom

La inesperada derrota del Baxi Manresa en el partit de dimarts, al Congost, contra l'Unet Holon, combinada amb les victòries dels dos primers classificats, el Türk Telekom i el Dinamo Sàsser, en els partits que tenien ahir al vespre a Oostende (67-85) i a Estrasburg (83-88), respectivament, situen els bagencs molt lluny de poder disputar els play-off de la Lliga de Campions amb el factor pista a favor. Quan falten dues jornades per al final de la primera fase, el Baxi pot aspirar a ocupar fins a cinc posicions, tot i que ara mateix la més probable és la tercera, que li donaria la classificació per als vuitens, però que l'obligaria a disputar dos dels tres possibles partits a fora de casa.

El que sembla més normal

Al Baxi li falten dos partits, dimarts vinent a Oostende i el següent dimecres a casa contra el Dinamo Sàsser. Guanyant un dels dos duels es classifica en tots els casos menys en un: que en la cita de dimarts el Baxi perdi per 17 punts de diferència o més a Oostende i que hi hagi un triple empat final amb els belgues i l'Holon. Els israelians han de visitar Sàsser la setmana vinent i acaben a casa contra el Lietkabelis. Per tant, tret de catàstrofe a Bèlgica, guanyant un partit el Baxi seria segurament tercer i possiblement quart.

De tota manera, també entraria dins de la normalitat que els manresans guanyessin els dos partits. La pista belga no és fàcil, però sí accessible, i el darrer duel és a casa. En aquest cas, segurament seria tercer, tret d'alguns casos.

Opcions de ser primer o segon

N'hi ha només un parell, no són gaire clares i passen per guanyar tots dos partits. Per acabar líder, el Baxi necessita que el Sàsser perdi la setmana que ve a casa contra l'Holon i, el més difícil, que el Türk Telekom cedeixi en els dos enfrontaments que li queden davant dels dos cuers, el Torun, a casa, i l'Estrasburg, a fora. Gairebé un impossible.

És més factible és ser segon i tenir els vuitens amb el factor pista a favor, però tot passaria per la derrota del Sàsser contra l'Holon a casa la setmana vinent. Aleshores, superant els sards a casa, el Baxi acabaria en segona posició.

Combinacions fatals

El Baxi encara no està classificat i hi ha un parell de situacions que el deixen fora de competició. Totes dues passen per perdre els dos partits. Si l'Oostende guanya el darrer, assequible, a la pista del Torun i l'Holon venç a Sardenya o bé a casa contra el Lietkabelis, israelians i catalans estaran empatats en el quart lloc amb l'average favorable als hebreus.

La combinació més malèvola seria que l'Oostende guanyés els dos partits, l'Holon a Sàsser i el Lietkabelis a casa contra l'Estrasburg i llavors a Holon. El triple empat amb israelians i lituans deixaria el Baxi eliminat. Seria, realment, molta mala sort.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook