No s'ha consumat, tot i que durant molts minuts ha semblat possible que el Baxi derrotés al Reial Madrid. L'equip de Pedro Martínez guanyava per 62-57 en començar el darrer quart i ha tingut un màxim avantatge de 7 punts (66-59). Tot i que el Madrid ha tingut un revulsiu amb Facu Campazzo, un bàsquet de David Kravish ha posat el 73-71 a tres minuts per acabar. Però els locals ja ho han fet cap més cistella en joc. Vaulet, el millor del Baxi, ha fallat dos tirs lliures amb 73-72 quan mancaven 1'59''. Deck i Campazzo han avançat els de Laso amb un 73-76 en la cinquena falta de Dani Pérez. Amb 14 segons al cronòmetre, Cvetkovic ha convertit dos tirs des de la personal (75-76) però Campazzo tampoc no ha perdonat (75-78). Amb 13 segons i una dècima de temps, Aleks Cvetkovic ha creuat la pista però el seu triple frontal no ha entrat. En la lluita pel rebot, Dulkys i Jeffery Taylot han tocat la pilota. Els àrbitres, el principal avui era Carlos Cortés, han considerat, després de revisar les imatges, que el darrer en tocar ha estat el jugador del Manresa, en una decisió difícil i discutible. Thompkins ha esmatxat i ha segellat el triomf dels blancs per 75-80.

Des del play-off semifinal de la lliga del 1998, la que va guanyar el TDK Manresa, que els bagencs no poden guanyar el Madrid al Congost. Els blancs són una bèstia negra que ha vençut cada vegada que ha visitat la pista bagenca i avui s'ha repetit. En el Baxi ha estat absent per molèsties al peu esquerre Ryan Toolson i en Madrid no han jugat Rudy Fernández, Jordan Mickey ni Anthony Randolph.

Primer quart: Vaulet dona esperances al Baxi (17-26)

El Baxi ha començat el partit amb Cvetkovic, Dulkys, Pere Tomàs, Magarity i Kravish. Per la seva banda, Pablo Laso ha tret Campazzo, Jaycee Carroll, Deck, Garuba i Tavares. Els visitants s'han escapat a partir d'un 0-3 amb dos més un de Deck davant Tomàs i han posat un 2-10 al marcador. Pedro Martínez ha esperonat els seus jugadors amb un temps mort i ha demanat calma en atac. Els blancs s'han posat 2-12 i un triple de Cvetkovic ha donat aire al Baxi al minut tres de joc. Tot seguit ha arribat un nou triple, ara de Magarity (8-12).

El Manresa s'acostava (10-14 amb cistella de Kravish) i el Madrid s'ha tornat a posar les piles amb un 10-20 ja amb 7 punts per Carroll i 7 de més de Deck. En el Baxi eren en pista ara Báez, Vaulet i Dani Pérez que ha entrat per Cvetkovic. El marge s'ha anat ampliant, amb un 10-24 a tres minuts per acabar el quart. Carrol i Deck ja portaven 9 punts cadascun. Set punts seguits de Juampi Vaulet han donat ànims al Manresa que ha posat el 17-24 al darrer minut. Luke Nelson ja estava jugant i en el Madrid Thomkins i Sergi Llull que ha fallat els primers tirs. En el darrer atac visitant, Carroll ha fallat dos triples seguits però Deck (11 punts) han deixat el 17-26.

Segon quart: Més encert i millora defensiva (38-40)

El Madrid ha començat fort el segon període. Després d'un intercanvi de cistelles entre Dani Pérez i Llull, un triple de Troy Thompkins ha posat un 19-33 amenaçador. Però Vauler ha continuat en ratxa en atac, enèrgic i efectiu, posant el 25-35. Els àrbitres no han considerat com antiesportiva una falta de Deck a Dani Pérez i el Congost ha protestat. Vaulet ha arribat als 13 punts i Mitrovic ha encistellat el 29-35 quan faltaven menys de cinc minuts per al descans.

Laso ha posat en pista Jeffery Taylor per intentar frenar Vaulet i un triple d'Eulis Báez ha estat el 32-35. Dulkys ha rellevat Nelson i ha posat el 34-35 a 3'35'' per a la mitja part. El Madrid estava patint davant una defensa manresana molt més sòlida, tot i així Campazzo ha pogut anotar el 34-37. Un revers de Luka Mitrovic ha deixat clavat a Felipe Reyes (36-37) i Campazzo ha comès, en una acció ofensiva, la seva tercera falta. Han entrat en els visitants Campazzo i Llull, aquest suplint Causeur. Magarity i Felipe Reyes (aquest amb un triple) han fallat i una penetració de Dani Pérez, ja al darrer minut, ha posat el Manresa per davant per primer cop (38-37). Laprovittola, tot seguit, només ha anotat un tir lliure (38-38). L'última possessió era per als bagencs que no han estat clarividents i han perdut la pilota. Quan els jugadors ja marxaven cap els vestidors, els àrbitres han revisat l'instant replay i, a manca de sis dècimes, Llull ha anotat dos tirs lliures (38-40) per una falta de Dulkys.

Tercer quart: Defensa impressionant i decisió en atac (62-57)

El cinc de la represa del Baxi ha estat format per Cvetkovic, Nelson, Vauet, Báez i Kravish. El Madrid ha apostat per Laprovittola i Llull en les posicions exteriors i Taylor sortia per intentar frenar Vaulet que ha anotat el 44-45, El Manresa continuava enganxat al partit i 6 punts de Kravish, sortint cap al tir lliure per eludir el marcatge del gegant Edy Tavares, han posat el Baxi davant amb un 46-45, al minut 24.

El matx ja era un frec a frec. Nelson ha encistellat el 48-47 i Dulkys el 51-49 a quatre minuts per a la fi del quart. Causeur avançava els blancs que es posaven amb un 51-53. Però el Manresa no està disposat a afluixar. Tavares ha donat un cop a la boca a Mitrotic en una falta flagrant que tampoc no ha estat considerada antiesportiva i ha sortit Kravish a llençar els tirs lliures, n'ha fet un (52-53), El Madrid ha continuat tenint molts problemes per fer cistelles i Dani Pérez ha posat el 54-53 a 2'41'' per acabar el quart. Llull i Mitrovic han intercanviat encerts (56-55) i Eulis Báez ha anotat un tir lliure (57-55). Thompkins ha empatat però el conjunt castellà ja no ha anotat més en aquest quart. Els manresans s'han escapat amb un 61-57 gràcies a la tretzena pilota perduda del Madrid i l'esmatxada de Dulkys. Tot i que ha tornat Campazzo, un tir lliure de Pere Tomàs ha deixat el 62-57 al final del període.

Quart quart: El Manresa no sap sentenciar (75-80)

Campazzo ha estat el jugador clau del Madrid en el darrer quart (9 punts), tot i que el Manresa ha arribat a agafar 7 punts de marge (66-59) al minut 32 després de les cistelles de Dulkys i Vaulet. Carroll i Campazzo han reduït les diferències (68-67) i l'escorta nord-americà ha posat un 68-69 a manca de menys de sis minuts per acabar i després d'una tècnica a Laso per protestar

El Baxi lluitava per la victòria i el triple de Vaulet suposava el 71-69 obrint una estona de precipitacions dels uns i dels altres. Deck empatava però Kravish tornava a anotar des de cinc metres (73-71) a 3'19'' per a la botzina final. Thompkins només ha encertat un tir lliure (73-72) i més tard ha estat Vaulet, el millor del Manresa amb 19 punts, qui ha errat dos tirs lliures importants. Dani Pérez s'ha carregat amb la quarta falta i ha acabat eliminat, al contrari que Facu Campazzo que ha aguantat amb quatre i ha sigut el jugador fonamental. En el darrer minut el Madrid estat més serè i ha sigut més eficaç. Després de 19 jornades, el Baxi té un balanç de 8 victòries i 11 derrotes.