Surrealista el partit viscut a Bèlgica aquest dimarts. Després de que el Baxi Manresa tingués una distància a favor de 18 punts (40-58), tot ha canviat després d'una doble tècnica a l'entrenador de l'Oostende que ha provocat la seva expulsió. Després d'aquest moment, tant l'afició com l'equip local s'han començat a motivar i el Baxi Manresa no ha sabut reaccionar. Finalment, han acabat guanyant de 13 punts i el Manresa s'ho juga tot dimecres vinent al Nou Congost contra el Dinamo de Sàsser. En cas de perdre, l'equip bagenc pot quedar eliminat dels play-off.

PRIMER QUART: El Baxi comença molt descentrat en defensa (27-18)

Els bagencs han estat molt descentrats durant el primer quart, concedint quatre rebots ofensius en un sol període i, sobretot, concedint molts 2+1 a favor del Filou Oostende. Els triples de Jou i Magarity han evitat que la distància sigui més gran.

Inici còmode del Baxi Manresa en atac, amb entrades a la pintura gràcies a una bona circulació de la pilota per part de Dani Pérez. El jugador dels locals més actiu ha estat Amar Sylla, anotant els cinc primers punts de l'Oostende (5-4). Dulkys ha començat, de nou, erràtic. El lituà ha fet un 0/4 en tirs de camps durant els cinc primers minuts (7-6).

Mica en mica el Manresa ha anat perdent la concentració, amb dues pèrdues consecutives per errors clars de concentració que permetien el conjunt belga distanciar-se una mica (11-6). Eulis Báez ha rebut un cop al genoll. Des del primer moment ha semblat un ensurt. Poc després, Magarity ha encertat el primer triple del Baxi (13-11).

SEGON QUART: Canvi radical del Baxi Manresa (34-43)

Versió totalment oposada del Baxi Manresa en aquest segon quart. Molt més concentrats i amb moltíssima més intensitat en defensa. El mal encert de l'Oostende, amb set punts en tot el període, també ha ajudat a capgirar la situació del partit.

Báez ha tornat a la pista i, gràcies a una esmaixada de Juanpi Vaulet, l'Oostende ha demanat el primer temps mort de l'equip belga (27-22). El parcial de 0-10 del Manresa ha ajudat a recuperar sensacions després del mal final del primer quart (27-28).

La intensitat en defensa dels bagencs ha millorat moltíssim i han aconseguit que xiulin l'Oostende dues faltes en atac. El conjunt belga s'ha vist perdut a l'inici del segon període, no anotant en els tres primers minuts i mig, fins que ha arribat Thompson. L'ala argentí del Manresa, Juanpi Vaulet, ha liderat l'equip en aquest segon quart. Comença a ser costum en els darrers partits dels bagencs veure Vaulet al capdavant de l'equip (29-32). A més, l'equip belga ha entrat en bonus aviat i el Manresa ha aconseguit sumar als tirs lliures (34-40).

TERCER QUART: Davallada total del Manresa als minuts finals (57-61)

Amb un inici del tercer quart dominant del Baxi Manresa, els bagencs han patit una davallada espectacular, amb un parcial dels belgues de 14-0 després de l’expulsió de l’entrenador local per dues faltes tècniques.

El Manresa ha començat realment bé, amb un parcial de 0-4 (35-47). Els interiors, Báez i Mitrovic, han estat concentrats en aquest inici (37-49). L’Oostende ha recuperat la diferència en el parcial gràcies a un bon Angola en el 2+1 (40-49). Un triple de Báez posava el Manresa el màxim avantatge al marcador, de 14 punts pels bagencs (40-54).

L’avantatge ha anat creixent fins els 18 punts (40-58) i hem vist un Filou Oostende perdut, amb errades al triple amb jugadors sols, passes i, el més destacat, dues faltes tècniques que han provocat l’expulsió de l’entrenador local: Dario Gjergja.

No obstant això, els belgues han tingut bons minuts amb un Manresa relaxat, que ha tingut dues pèrdues en pocs instants (47-58). El Baxi s’ha descentrat després de la tècnica (49-58). El parcial de l’Oostende ha estat impressionant, de 14-0 (54-58).

FINAL DEL PARTIT: L'Oostende remunta definitivament (85-72)

Nelson ha encetat el quart anotant un triple (57-64), però el rebot ofensiu ha permés l’Oostende igualar la distància (60-64). El Baxi ha estat absolutament perdut, concedint molts rebots ofensius i Mwema deixava el conjunt belga a un punt (63-64). Un 2+1 de l'Oostende ha posat per davant els belgues (65-64). Els bagencs han entrat en bonus només començar els tres primers minuts i això també feia entrar el nerviosisme al Baxi (67-66). El Manresa ha anotat alguns punts, però l'Oostende es refeia a l'instant (71-68).

El desastre dels bagencs seguia augmentant i els jugadors es veien absolutament apagats (73-68). L'Oostenda, a més, ha seguit anotant 2+1 constantment (76-70). La desconcentració augmentava i l'Oostende definitivament s'escapava (81-70).