El Baxi Manresa ha aconseguit aquest dissabte una victòria molt important al Nou Congost contra un dels rivals més complicats de la lliga, el Casademont Saragossa. Els bagencs s'han mostrat sòlids en defensa i en atac han estat liderats per Cvetkovic (22 punts) i Kravish (20 punts i 11 rebots). El triomf serveix al Manresa per a recuperar sensacions després de la dolorosa eliminatòria europea del passat dimecres.

En aquest partit al Nou Congost, el BAXI Manresa ha jugat amb una equipació especial que ha estat subhastada després per recaptar fons per a l'AECC-Catalunya Contra el Càncer.

PRIMER QUART: El Baxi comença encertat a la pintura (15-10)

Inici atropellat per part del Baxi Manresa. Els bagencs han tingut la iniciativa durant els primers minuts de joc, però el desencert en el llançament fa que el marcador sigués molt baix (2-4). El conjunt visitant, el Casademont Saragossa, tampoc ha començat de la millor forma possible, però Brussino ha anotat dos triples consecutius que han allunyat mínimament els aragonesos al marcador (4-10).

La bona feina en defensa li ha servit al Baxi per retallar diferències (8-10). A nivell ofensiu, ha estat important l'entrada de Báez per a començar a anotar a la pintura (13-10). No obstant això, els problemes seguien al llançament exterior, amb un 0/7 en triples al finalitzar el primer quart. El Saragossa seguia tenint molts problemes en atac, amb poca fluidesa en la circulació de la pilota i, a més, sense aconseguir carregar a faltes als bagencs.

SEGON QUART: Solidesa dels bagencs que els allunya lleugerament al marcador (42-35)

En aquest segon quart hem vist un Manresa molt més sòlid, sobretot defensivament. A més, ofensivament han estat lleugerament més encertats que en el primer quart. El Saragossa ha seguit fatal en atac, principalment en els tirs lliures, amb només un 57% d'encert en aquest aspecte.

Després d'una cistella inicial del Saragossa, Dulkys ha anotat un espectacular triple llunyà que ha trencat la mala ratxa bagenca en el tir exterior (18-12). El Manresa, mai millor dit per la samarreta que estan vestint, està sent molt solidari repartint assitències. Tot i així, l'anotació ha seguit sent baixa i el marcador igualat gràcies als triples del conjunt visitant (20-19).

Els llançaments exteriors del Casademont continuaven, però Kravish també seguia mantenint viu el Manresa amb els seus llançaments gairebé infal·libles des de mitja distància (27-25). El desencert en els tirs lliures no han ajudat al Saragossa a poder mantenir el partit igualat i la solidesa dels bagencs a la pintura seguia funcionant (36-30). A més, el Baxi ha millorat en aquest segon període al llançament exterior i Cvetkovic ha aconseguit un autèntic triplàs que ha obligat a l'entrenador visitant a demanar un temps mort (39-30). El serbi ha marxat al descans amb 13 punts al seu compte personal (42-35).

TERCER QUART: Festival anotador del Baxi per escapar-se al marcador (69-51)

Excel·lent tercer quart del Baxi Manresa, que ha deixat sec al Saragossa gràcies a un molt bon treball defensiu. En atac, els bagencs han començat a distanciar-se gràcies a un magnífic Cvetkovic i l'encert al llançament exterior de tot l'equip.

El Saragossa ha continuat amb la seva bona ratxa als triples, però el Baxi ha seguit sobrevivint gràcies a tres triples seguits i una cistella de Kravish que posaven al Baxi a 15 punts de distància (55-40). Els homes de Pedro Martínez han començat la segona part mostrant molta intensitat.

El Saragossa ha continuat amb el desencert al tir lliure habitual durant aquest partit (57-43) i Cvetkovic ha seguit amb el seu festival de punts, gràcies a la bona feina al rebot ofensiu per part dels bagencs (61-45). Hlinason ha aconseguit dos taps consecutius per retallar mínimament l'ofensiva bagenca (63-49).FINAL DEL PARTIT: El Baxi Manresa sap gestionar l'avantatge (85-67)

L'últim període ha començat amb un Saragossa molt intens defensivament que li ha servit per frenar l'ofensiva bagenca del tercer quart (69-55). No obstant això, els de Porfi Fisac han perdut els papers perquè la distància seguia sent molt gran (73-57) i han xiulat dues tècniques consecutives als aragonesos, amb expulsió inclosa de Dylan Ennis (75-57).

Tot i que el Casademont ha aconseguit neutralitzar l'atac del Baxi, els manresans seguien molt sòlids en defensa (75-59). El conjunt bagenc ha intentat mantenir la calma i no precipitar-se en la presa de decisions. Això els ha beneficiat per mantenir la distància còmoda al seu favor (79-61). A partir d'aquí, amb només dos minuts per acabar, la intensitat ha afluixat moltíssim, ja que la distància era insalvable (81-63).