Els 18 clubs de l'ACB, entre ells el Baxi Manresa, reunits avui en assemblea, han votar en contra de l'ascens del Gipuzkoa Basket a la Lliga Endesa, malgrat haver aconseguit una plaça per mèrits esportius a la Lliga LEB Or. L'altra equip que va aconseguir l'ascens va ser el CBC Valladolid, tot i que en el seu cas, de moment, no ha pogut presentar un projecte viable econòmicament per fer el salt de categoria. Sigui com sigui, i com ha manifestat en altres ocasions, l'ACB es reticent a una lliga amb 19 o 20 equips, tenint en compte que degut al covid-19 ja es va decidir fa temps que no hi hauria descensos i que per tant seguirien els mateixos divuit clubs de la passada temporada.

Davant de la pressió que exerceix la Federació Espanyola de bàsquet (FEB) perquè es compleixin els acords en forma d'ascens dels dos millors de la LEB Or a l'ACB (s'ha de recordar, però, que la LEB Or no es va poder acabar aquesta temporada per la crisi del covid-19), tot fa pensar que haurà de ser el Consejo Superior de Deportes (CSD) qui decideixi en aquest afer. En aquest sentit, la propera setmana, el dimarts, hi ha prevista una reunió a tres bandes (ACB, FEB i CSD) en la qual es podria aclarir el futur del club basc.

El Gipuzkoa Basket necessitava que dues terceres parts dels clubs que configuren l'ACB votessin a favor del seu ascens, però no ha estat així. L'entitat basca va presentar tota la documentació econòmica requerida, demostrant que no té deutes amb la Seguretat Social i ni tampoc amb Hisenda. Degut a que existeix un document firmat entre la Federació Espanyola de bàsquet i l'ACB des de fa tres temporades, on s'estipula que hi haurà ascensos des de la LEB Or, el Gipuzkoa Basket té previst recórrer la decisió d'avui de l'ACB de no tramitar el seu ascens.

La lliga, el 18 de setembre

En l'esmentada assemblea de l'ACB també s'han aprovat les dates d'inici de la propera temporada. La competició s'iniciarà el 12 i 13 de setembre amb la disputa de la Supercopa d'Espanya a Tenerife entre el Baskonia, Reial Madrid, FC Barcelona i Iberostar, que lluitaran pel primer títol del curs. Pel que fa a la LLiga Endesa, aquesta començarà amb la primera jornada entre els dies 18, 19 i 20 de setembre.