En el darrer partit de preparació abans de començar la lliga el proper diumenge a la pista d'Estudiantes, el Baxi Manresa s'ha enfrontat aquest migdia al Joventut de Badalona, el botxí diumenge passat en el duel de consolació de la Lliga Catalana al Palau Blaugrana (93-79). En aquesta ocasió, els manresans han estat els vencedors (93-89), malgrat una certa irregularitat, però amb un bon balanç col·lectiu de tot l'equip, en el que ha estat el primer enfrontament, encara que amistós, de la nova normalitat al Nou Congost.

Pedro Martínez ha sortit amb Dani Pérez, Rafa Martínez, Vaulet, Hinrichs i Eatherton mentre la Penya ho ha fet amb Bassas, Ribas, Arostegui, Morgan i Tomic. La confrontació s'ha iniciat amb un triple d'Arostegui; el primer parcial, i fins al darrer minut, ha estat controlat pels verd-i-negres amb una màxima avantatge de set punts (12-19); les pilotes perdudes, fins a cinc, no deixaven tenir continuïtat als de Pedro Martínez. El tècnic dels manresans ha fet cinc canvis a partir del minut 6, i els jugadors de refresc, quan s'han entonat, han estat revulsius, sobretot Mason que, amb els seus triples, ha estat decisiu en la remuntada. Quedaven pocs segons quan el Baxi s'ha situat per primer cop davant en el marcador (20-19); i fins al final, un llançament de tres encertat per cada equip deixava el 23 a 22 al final del parcial.

Els segons deu minuts han estat força plàcids per al Baxi Manresa amb un gran encert ofensiu, amb bones cistelles tant interiors xom exteriors, i repartint-se els punts força jugadors de l'equip. La Penya per la seva part perdia moltes pilotes en atac i feia una defensa tova; ha arribat a perdre de deu punts (43-33) quan quedaven poc més de dos minuts. Al final del quart, dues cistelles seguides dels visitants, de Tomic i Bassas, han deixat el lluminós en 46-39.

Després del descans, el Joventut ha fet una sortida fulgurant i en menys de tres minuts ja havia anotat onze punts; quan es portaven pràcticament cinc minuts ja s'ha situat al davant (54-55). Però el Baxi ha sabut reaccionar molt bé i si al final del segon quart manava de set punts, va arribar terme del tercer amb vuit punts d'avantatge (74-66), amb un darrers minuts espectaculars dels manresans en atac.

En el quart i definitiu quart, el Baxi ha obert el marcador aconseguint quatre punts seguits i el màxim avantatge del partit de dotze punts (78-66). La Penya ha tallat l'encert manresà amb un parcial de 0 a 9 (78-75) amb el que els badalonins tornaven a ficar-se en el partit. Mason, de tres, ha tranquil·litzat per uns moments els manresans (81-75). Però una antiesportiva de Báez i un triple de Parra han donat l'empat als visitants (81-81) quan quedaven poc més de tres minuts. Un altre cop, els locals han reaccionat bé distanciant-se en cinc punts amb dos minuts per jugar (88-83). Un triple posterior de Dani Pérez ha estat força definitiu per anotar-se, el Baxi, la victòria sobre el Joventut tot i que fins al final no l'ha donat per perdut (93-89).