La pretemporada de tots els equips no té per què mostrar al cent per cent com jugaran durant el campionat, però sí que és indicativa de les intencions i del potencial de les plantilles que es posicionen a la línia de sortida. En el cas del Baxi Manresa, el període pandèmic i d'aturada, més llarg del que és habitual, ha portat molts canvis a la formació, però no pas a la manera de jugar, ja que amb Pedro Martínez dirigint la banqueta hi ha la seguretat que la proposta serà atractiva.

Els manresans han disputat cinc enfrontaments en les set setmanes que ha durat el període de preparació, que s'han saldat amb tres victòries i dues der-rotes, totes dues, precisament, en els partits oficials, els de la Lliga Catalana. Fent-ne un resum, podríem dir que l'equip només ha deixat una impressió per sota del que se'n podria esperar en el duel per la tercera posició d'aquest torneig, amb la derrota per 79-93 contra el Joventut. En tots els altres partits ha competit força bé i ha intentat polir les noves armes.

Arrencada fulgurant

El primer duel va ser el 27 d'agost, a Lleida, contra l'UCAM Múrcia i va suposar un clar triomf per 92-75. Del duel va destacar que fins a sis jugadors del Baxi es van enfilar per damunt dels deu punts, un exemple del joc coral que desitja el tècnic barceloní. Dels menys coneguts, va presentar les seves credencials un Seth Hinrichs que va demostrar que és capaç de dominar molts aspectes, sobretot, en aquell partit, el tir des de la llarga distància.

El triomf més clar va arribar a Encamp contra el MoraBanc Andorra per 74-92, en el primer gran partit de Makai Mason. El Baxi va arribar a guanyar de 34 punts de diferència davant d'un rival que una setmana després va guanyar la Lliga Catalana.

En el torneig oficial, al Palau Blaugrana, es va plantar cara al Barça, davant del qual es va acabar cedint per 92-82 en una semifinal que va veure l'encert en el tir de Rafa Martínez. En canvi, la creu va arribar dos dies després amb la derrota contra la Penya per culpa d'un mal primer quart que va llastar tot l'enfrontament.

Sis dies més tard, contra el mateix rival, ara al Nou Congost, el Baxi va corregir moltes de les errades comeses, va dominar el Joventut des del segon quart i va controlar un final més o menys igualat per imposar-se per 93-89, amb el triangle Mason-Hinrichs-Eatherton a un gran nivell. S'han acabat els assajos i avui comença la part seriosa.