El Baxi es va endur el primer triomf de l'any en una jornada inicial en què va repetir el triomf de fa dos anys a la mateixa pista i amb un guió similar, amb molts parcials creuats i resolució a l'últim minut.

Bona defensa i encert

El Baxi va començar amb una gran activitat defensiva, la qual cosa li va permetre mantenir l'Estudiantes amb dos punts a l'inici i avançar-se amb un 2-7 després d'un robatori de Vaulet. Els locals van reaccionar amb un bàsquet d'Arteaga i un triple de Cvetkovic, però Rafa Martínez anotava el seu segon tir de tres i posava el 7-10, que s'ampliaria al 13-20, amb més anotacions de tres del santpedorenc i de Tabu. El partit es va encallar però el Baxi seguia aplicat en defensa, tot i un triple miraculós de Roberson, i acabava el quart amb set punts amunt, després d'una màxima de 16-25.

Cvetkovic i les faltes fan mal

Un parell de pilotes perdudes i tirs oberts errats van permetre a l'Estudiantes situar-se a tres punts (22-25). A més, Eatherton es carregava amb tres faltes, un dèficit que ha de millorar urgentment. Sima també en tenia dues.

El problema en el segon quart del Baxi era el seu exbase Cvetkovic. Dos triples seguits del serbi i dos tirs lliures el deixaven amb dotze punts i evitaven una escapada (31-33). Dani Pérez no el podia aturar. El quart triple de Rafa situava el 31-38, retallat a un 37-40 de Delgado que semblava curt pel que s'havia vist.

Jou sosté el Baxi

Tot i que Brown va empatar en la primera jugada del tercer període, Eatherton va encadenar bons minuts en què va carregar de faltes els locals (40-44). Però va tornar Cvetkovic, i entre ell i Giedraitis van donar el primer avantatge al seu equip (46-44). En el pitjor moment va sorgir un Guillem Jou molt encertat, amb el seu segon triple i amb un contraatac (48-51). Era el moment de l'encert de tots dos, reblat per un triple d'Avramovic i un nou empat en el marcador.

Novament el capità, Jou, amb un 2+1 i un contraatac, sorgia per aportar llum a la foscor i donar aire al seu equip (51-55). Les segones opcions i els rebots d'atac també permetien al Baxi situar-se amb cinc punts d'avantatge (55-60), però un triple de Roberson i una errada i la quarta falta de Dani Pérez projectaven l'Estudiantes per tornar a empatar a 60 punts i a marxar a l'últim descans amb avantatge després d'un bàsquet de Delgado (62-61).

Els detalls decideixen

El quart final va començar amb una nova falta absurda d'Eatherton i una escapada local. Per sort, després del 66-62, un triple de Tabu tornava a ficar el Baxi en el partit, i tres tirs lliures de Mason el tornava a avançar (66-68, a 7.30). Giedraitis empatava un minut més tard i, a més, en la jugada següent provocava l'eliminació d'Eatherton en un bloqueig. Novament absurda. Per acabar-ho d'adobar, un nou triple de Giedraitis capgirava el resultat (71-68).

Un nou rebot d'atac de Mason li atorgava un 2+1 i li permetia empatar una altra vegada, a 71. Però arribarien mals moments amb dues pèrdues de Tabu que permetien a Giedraitis, un altre cop, i a Jackson posar el 76-71. Però els visitants van reaccionar amb un 0-9 de parcial, encara que, tot seguit, Avramovic anotava dos tirs lliures (78-80) per una falta massa ràpida de Mason. Báez dominava Brown i feia una mitja volta d'acadèmia (78-82) resposta per Víctor Arteaga tot seguit. Lamentablement, Sajus cometia una falta en atac i Avramovic tornava a empatar a 82.

En l'atac següent, Cvetkovic va cometre falta sobre el lituà, que la va convertir en jugada de tres amb un rebot en atac. Djurisic va fallar el triple posterior a 21 segons amb 82-85. El Baxi no va tancar el rebot i Jackson va tenir el tir però el va errar. Báez va capturar el rebot i va rebre falta. El dominicà només en va encertar un i Arteaga va reduir la distància a dos punts (84-86), a 9,1 segons. El Baxi va ser llest i va buscar un superespecialista com Rafa Martínez, que va rebre falta i va anotar els tirs lliures (84-88) a 7,5 segons. El triple final d'Avramovic no va entrar i el rebot de Sajus va segellar la victòria bagenca.