Molt bona victòria del Baxi Manresa a una pista difícil com la de l'Unicaja de Màlaga. L'ensurt final, on l'Unicaja ha retallat una diferència de 18 punts a només quatre, no pot amagar el gran partit dels de Pedro Martínez, que han anat per davant en tot moment.

Gran inici del Baxi Manresa a Màlaga amb un parcial de 0-5 en els primers compassos del partit. El treball inicial dels de Pedro Martínez en defensa va permetre als manresans atacar amb més fluidesa. Scott Eatherton va anotar set punts consecutius i va col·locar el 6-12 en el marcador just abans que Vaulet finalitzés un contratac iniciat per Dani Pérez. El primer quart va estar marcat per la intensitat defensiva del Baxi i l'encert en fase ofensiva, amb un gran Pérez als comendaments. Un triple de Makai Mason col·locava el 15-25 al final del primer acte.

Continua la dinàmica positiva

L'Unicaja amenaçava en recuperar el terreny perdut amb un inici espectacular, motivat pels dubtes de Tabu i la indecisió en atac. Un 10-0 de parcial en pocs minuts servia perquè el partit tornés a començar. Tot i el mal inici, el Baxi sortia del temps mort demanat per Pedro Martínez amb les piles carregades, i aconseguia fer un 0-9 de parcial amb triples de Dani Pérez quan s'acabava la posessió i un de Guillem Jou espectacular després de jugar amb el defensor. Jou sumava vuit punts i el Baxi recuperava l'avantatge.

Tot i les pèrdues del Manresa (11), els visitants aconseguien augmentar la distància gràcies a una gran defensa, i les recuperacions de Rafa Martínez i el 3+1 de Jonathan Tabu dibuixaven un escenari molt positiu pels manresans, col·locant el 29-42. Al final, una gran cistella de Tabu servia per marxar al descans amb un 34-48, deixant als locals amb només 9 punts després del seu gran inici de quart.

Recital ofensiu

El tercer quart va començar com va acabar el segon, amb un Baxi completament entonat en atac, anotant des del perímetre i sent capaços de trobar bones situacions de tir. En pocs minuts, el Baxi ampliava el marcador del descans a un 38-55 gràcies a la bona sintonia entre Dani Pérez i Scott Eatherton. Jugant el bloqueig directe van ser capaços de generar situacions clares i favorables sota la cistella. A més, Dani Pérez(3) i Jonathan Tabu(4) sumaven des del triple de forma inesperada, ajudant als manresans a mantenir l'avantatge.

Els locals aguantaven gràcies a la facilitat anotadora del francès Axel Bouteille, però tot i així els de Pedro Martínez col·locaven la màxima avantatge del partit amb un 46-64 després d'un gran triple de Jonathan Tabu quan restaven pocs segons de posessió. Un parcial ràpid dels andalusos (5-0) es trencava amb dos punts de Makai Mason i un triple decisiu de Tabu, ben defensat, per tornar a situar el Baxi 15 punts per sobre. Els manresans marxaven al final el tercer quart amb un 58-73

Patiment final

Costava anotar a l'inici de l'últim període, amb els dos equips encallats. Però després dels primers tres minuts, Mason i Tabu anotaven dos triples per situar als de Pedro Martínez 17 punts per sobre de l'Unicaja (64-81). Aquest inici prometedor, encertat des de la línia de tres, no es va poder mantenir i els locals van remuntar 12 punts en poc temps, la majoria a la pintura, deixant en evidència la defensa interior del Baxi Manresa. El partit, que semblava encarrilat, tornava a estar envoltat de dubtes. El 76-86 ajusta el tram final de partit, tornant a generar una sensació d'inestabilitat en els de Pedro martínez, que ja van perdre el partit davant el València després d'un final de partit molt dolent.

Un triple de Jou (76-86) retornava la tranquil·litat als visitants, però en dos atacs els malaguencs fan un 5-0 de parcial després d'aprofitar una pilota perduda dels manresans. El tram final dibuixava un escenari difícil, on cada errada penalitzava el doble. La pressió dels locals va acabar provocant una nova pilota perduda i la cinquena personal d'Eatherton. Amb el 84-88 i dos minuts per acabar el partit, l'Unicaja no va anotar cap triple i el Baxi, tot i el mal percentatge en els tirs lliures, va sobreviure gràcies a la defensa i els tirs lliures finals de Rafa Martínez, que van situar el 86-90 a falta de pocs segons per acabar. Les instruccions de Pedro Martínez van ser clares: «Deixeu tirar». El Baxi es va assegurar el segon triomf del curs.