El Baxi Manresa ha aconseguit la primera victòria de la temporada a casa, quarta en set partits a la lliga, en superar amb facilitat el Betis en un partit que ha arribat a dominar per 27 punts al tercer període (70-43), diferència que s'ha encongit a dotze al final gràcies a una actuació arbitral entestada a anar tallant el ritme.Domini local

Domini localEl partit ha començat amb dues accions seguides de continuació de Dani Pérez per a un Scott Eatherton que als quatre minuts ja havia comès dues faltes. El Baxi arriscava en la defensa i permetia tirs del Betis que a l'inici no han entrat, però n'ha tret un bon partit amb dos triples seguits de Báez i Rafa Martínez que han situat un màxim avantatge de 10-3. Els andalusos han trobat Campbell amb dos tirs de tres, a part d'un altre tir errat per poc d'Almazán i el Manresa s'ha mantingut a dalt amb dues bones accions ofensives de Sima (14-9).

Les primeres rotacions no han anat bé, i amb un 14-13, a 2.38 per al primer descans, Pedro Martínez ha aturat el partit. La mesura ha anat bé, perquè cinc punts seguits de Mason, amb un triple, han fet que la diferència tornés a créixer fins al 19-13. En un altre robatoria de Jou, Hinrichs anotava i ara era Curro Segura qui aturava el partit amb 21-13 a 1.30. Feldeine ha ressuscitat amb cinc punts (21-18). Dos tirs lliures de Tabu, un del visitant Diang i un triple de Mason davant del gegant senegalès, el seu segon del partit, situava el 26-19.

Mason, posseït

Mason, posseïtEl segon quart s'ha iniciat amb un Betis més ben posicionat en defensa i que només ha permès un punt del Baxi en els dos primers minuts. En atac, però, estava sent ben controlat pels locals i el partit s'ha convertit en un passacarrer ple d'errades i pèrdues, com una antiesportiva de Tabu.

El base belga ha estat substituït per Dani Pérez, que el primer que ha fet ha estat anotar un triple (30-24) i el Baxi ha recuperat la bola després d'una altra bona defensa i, en els seus millors moments, un bàsquet de Mason i una gran triangulació cap a Sima han deixat el 34-24.

La zona 2-3 del Baxi provocava una altra errada visitant, però el Betis s'ha agafat al partit amb dues faltes en atac de Vaulet que permetien a Almazán escurçar fins al 36-30. El mateix jugador ha fet el 36-32 i Pedro Martínez ha aturat el partit (3.44). Un triple de Mason ha aturat el cop, però Pedro Martínez s'ha indignat en una acció d'Eatherton en no passar la pilota. Hi havia nervis que ha tallat Mason amb dos triples i un bàsquet de dos punts (47-35 i 21 punts del nord-americà, amb cinc tirs de tres). Una gran defensa i un bàsquet de Hinrichs han deixat el 49-37 al descans.Escapada definitiva

Escapada definitivaLa segona meitat ha començat amb recital ofensiu del Baxi. Tot i la quarta falta de Vaulet, dos tirs lliures de Hinrichs, un triple de Rafa i una passada d'aquest cap al mateix ala-pivot han situat la màxima diferència de 21 punts (59-38). Curro Segura ha hagut d'aturar el partit.

El problema ha arribat amb dues faltes seguides de Dani Pérez i amb l'instant replay, que ha aturat tot el ritme del partit. A més, Eatherton també ha comès la tercera falta, però l'avantatge era de vint punts (60-40). El partit ha entrat en una fase de continuades errades propiciades pels col·legiats, que han tallat la continuïtat, però dos triples de Tabu i Jou i un nou bàsquet del base han deixat el màxim avantatge de 68-42 (26 punts).

En el Betis tothom feia la guerra pel seu compte, però Eatherton s'ha mostrat molt consistent a sota la cistella i l'ha seguit Báez per deixar el 75-49 a dos minuts per al final. Un triple de Jou sobre la possessió a deu segons per al final i un tir lliure de Harrow han situat el 78-53 en l'última aturada de partit.

Maquillatge verd-i-blanc

Maquillatge verd-i-blancEl Betis ha decidit afrontar l'últim quart de la millor manera per no sortir excessivament apallissat al final de l'enfrontament i ha anotat deu punts en dos minuts i mig. El Baxi buscava trencar la zona 2-3 amb pilotes doblades a Eatheton, que n'anotava la meitat i era taponat en l'altra. Un triple d'Enechionya ha posat el 84-66 que ha tallat Tabu amb un tirs de tres (87-66).

El mateix Enechionya ha rebaxat l'avantatge fins al 87-71, tallat per Hinrichs amb un bàsquet de paciència (89-71), però la zona 2-3 seguia fent mal i els àrbitres anaven aturant el partit a cada moment. Una antiesportiva a Ndoye podia acostar més els andalusos. Ha errat els dos tirs lliures, però sí que ho ha fet una tècnica a Pedro Martínez per protestar una falta escandalosa de Borg a Hinrichs. Després de deu minuts ben bons de no passar res, Ndoye només ha rebaixat un punt i ha situat el 89-75 i Hinrichs ha sentenciat amb el 91-75 a dos minuts. El tram final ha vist més visites a mirar la tele, gens de joc i una diferència final de dotze punts massa curta pel que s'havia vist a la pista.