El Baxi Manresa ha perdut el quart partit de la temporada, el primer a fora, en una visita a Vitòria en què no ha pogut acostar-se en el marcador quan n'ha tingut l'opció i en què s'ha enfonsat al final. Malgrat errar molt en els tirs (5 de 26 en triples, l'equip ha entrat al darrer període només tres punts a sota. Però la precipitació ofensiva i l'encert de l'italià Polonara en l'atac vitorià ha deixat un resultat excessiu pel que s'ha vist al Fernando Buesa Arena.

Fall fa molt mal

Les defenses s'han imposat als atacs en els primers quatre minuts, en què Eatherton s'ha fet fort a la zona amb dues cistelles, una de les quals una esmaixada, i un 2+1 que ha situat el 5-7 en el marcador. La defensa manresana compensava els errors en el tir exterior i el xoc es movia amb diferències curtes, després d'una safata de Vildoza i del novè punt d'Eatherton (11-11).

El partit anava ràpid i amb poques faltes quan han arribat els primers canvis i ha estat l'entrada del gegantí Fall qui ha provocat problemes en defensa (15-11). Per sort, Tabu ha anotat de tres i ha trencat la mala ratxa exterior (15-14 i 1 de 6 en triples). Però el Baxi no controlava les portes enrere, ni Fall. Entre ell i Henry han posat el 19-14 a 1.14, amb una pèrdua de pilota absurda enmig. La distància ha crescut fins al 21-14, amb un nou rebot ofensiu de Fall, però un ganxo de Sajus l'ha reduït en el primer descans.

Massa desencert en el tir

El segon quart ha començat amb Mason errant més triples (1 de 10 per a l'equip i amb una nova pèrdua del nord-americà. El Baxi no podia córrer i Fall seguia matxacant els pivots traient dues faltes a Sima. Dos tirs lliures d'Eatherton i un triple de Vaulet ajudaven a capejar el temporal (25-21). La diferència creixia a sis punts, però un bàsquet de Rafa, una intercepció d'Eatherton i un contraatac de Vaulet provocaven que Ivanovic aturés el partit amb 27-25 per als locals.

Mason revoluciona l'equip

La ratxa de Mason s'ha iniciat al tercer quart amb set punts gairebé seguits (43-37), que han tornat a ficar el Baxi en el partit. El novè punt seguit del nord-americà han rebaixat l'avantatge a quatre punts (47-43), però ell mateix ha comès una antiesportiva que ha ajudat a disparar el Baskonia fins al 51-43, amb quatre punts de Dragic. De tota manera, el Baxi semblava ara més còmode, amb bons minuts de Sima i amb el rival a prop (52-47), tot i dues faltes d'atac seguides de Báez i algunes pèrdues que impedien escurçar.

Cinc punts seguits dels bascos en pocs segons, amb un triple de Polonara i una altra pèrdua, han fet demanar temps a Pedro amb 59-49. Ha anat bé i Vaulet ha anotat i assistit per al 59-53. Un bàsquet de Giedraitis i un triple de Báez han tancat el quart (61-56).

Ningú no para Polonara

Dos tirs lliures de Tabu han deixat el Baxi a tres punts a l'inici de l'últim període (61-58), però Polonara i Peters, aquest després d'una pèrdua de Mason, tornaven a fer mal amb sengles triples (67-58). Per sort, el mateix Polonara perdia la pilota i Sajus treia partit d'una nova assistència de Vaulet (67-60). Però ara, el Baskonia veia bé la cistella, com en una esmaixada i un bàsquet de Jekiri (71-60) que feia que el tècnic dels manresans tornés a parar el partit a 6.11.

Vaulet anotava, però errava l'edicional, i el TD Systems castigava un canvi de defensa mal fet del Baxi amb un 2+1 de Peters (74-62). Eatherton, que tornava a la pista després de molts minuts, sumava el tretzè punt, però Polonara feia moltíssim mal amb un rebot en atac i amb tot d'encerts ofensius (79-64) i semblava que el partit es trencava a poc menys de quatre minuts.

El recital de l'italià ha seguit fins al final amb un Baxi ja entregat i una nova pèrdua de Tabu que ha impulsat els locals fins al 82-66, amb un tir lliure de Jekiri.

L'avantatge final ha crescut a dinou punts amb un triple de Peters (85-66) i després a 87-66 amb una nova virgueria de Henry en la passada. Per primer cop des que va començar la lliga, el Baxi no ha pogut arribar competint als últims segons (87-68).