Sisena victòria del Baxi Manresa, quarta a fora de casa, en un final agònic a Saragossa. Dos tirs lliures de Seth Hinrichs, com va passar a Fuenlabrada, han tornat a estar decisius per a un triomf sense Jou, amb una lesió de Báez al final i en un duel amb molts punts i moltes faltes.

Trenta-un punts en un quart

Trenta-un punts en un quart

Tot i que els dos primers atacs dels dos equips han acabat amb cistella, els següents atacs han estat espessos, amb dos triples errats per Tabu. Però el rebot ofensiu permetia a Eatherton situar el 2-4. Brussino replicava amb un triple, tot i el bon punteig de Vaulet, i Ennis anotava un tir lliure per posar el 6-4. Els dos equips s'afinaven amb triples de Báez i de Benzing, aquest afortunat i Rafa Martínez empatava a nou. De tota manera, el Baxi no defensava bé les pilotes doblades per Thompton i Brussino clavava el tercer triple aragonès del període i, tot seguit, Benzing el tercer (15-9).

Per sort, els manresans han trobat l'encert de Rafa i Tabu, també des de 6.75 (15-15) abans de l'entrada a pista de Dani Pérez i que Sima tornés a avançar els seus (15-17). Ennis empatava tot seguit i Rupnik donava avantatge al Casademont abans del primer triple de Mason (18-20) i de l'entrada de Joesaar. Dani Pérez ha tingut dues bones accions, amb triple i robatori amb safata, fet que ha obligat Sergio Hernández a demanar temps mort a 1.43 amb 20-25. El Baxi portava un gran 5 de 8 en triples i Mason ampliava al 20-27. La màxima diferència seria de nou punts (20-29), en una acció de tiralínies acabada per Hinrichs i, tot i que Rupnik ha reduït amb un triple, un cop de dits de Sima ha deixat el 23-31 al primer descans.

Seeley fa molt mal

Seeley fa molt mal

La seqüència anotadora ha seguit en la represa, amb bàsquets de Seeley i Sima i un triple de Barreiro que ha acostat el Casademont (28-33). I encara més amb dos tirs lliures anotats pel mateix Seeley (30-33). Després que Ennis perdés l'oportunitat d'empatar, Eatherton ha esmaixat en una continuació amb Mason (30-35). El mateix Mason errava i Seeley encistellava un altre triple i el seu onzè punt per posar el 33-35. Per sort, Eatherton ho compensava amb un 2+1 (33-38).

Però no es podia aturar la parella de dosos Seeley-Ennis. que anotaven quatre punts seguits i escurçaven fins al 37-38 a 5.37. Baéz eixamplava fins al 37-40 i, després d'un tap revistat del mateix dominicà i d'una errada de San Miguel. Eatherton defensava bé Hlinason i ell mateix ampliava mínimament al 37-41. Un nou triple de Tabu establia el 38-44, però entre Brussino i Benzing reduïen la distància a dos punts (42-44, a dos minuts i mig).

Després de dos tirs lliures de Rafa i d'una safata de San Miguel (44-46), Eatherton li treia la segona falta a Benzing i posava el 44-48 abans del retorn de Seeley. El primer que ha fet ha estat forçar una falta a Rafa i anotar dos tirs lliures (46-48, a 1.40). Ell mateix posava els patins després a Rafa Martínez i tornava a donar avantatge al seu equip amb el seu divuitè punt (49-48). El tram final ha estat un carrusel, i quan semblava que el Baxi arribaria amb avantatge al descans, amb un triple de Vaulet, Konaté ha establert la igualada al final del període amb un tempteig altíssim (53-53).

Més defensa i massa faltes

Més defensa i massa faltes

L'inici del tercer quart ha vist un erràtic Baxi, amb tirs fallats, i dos bàsquets de Benzing i dos tirs lliures de Seeley han donat la màxima diferència al Saragossa (59-53). Per sort, Eatherton ha esmaixat i ha escombrat una safata i, després d'un bàsquet de Báez, a reempatat a 59. Novament Benzing era ara el jugador en forma del Casademont i treia partit de l'esforç de Hlinason amb un altre triple. El mateix islandès ha tornat a ampliar fins al 63-59.

El Baxi entrava en bonus en l'equador del quart, però Sima treia una falta a Hlinason i tornava a anotar els tirs lliures (63-61). Vaulet perdia l'oportunitat d'empatar des del mateix punt i Ennis ampliava de nou (65-61). Rafa ha trobat l'encert des del triple. Ennis només aprofitava un tir lliure (66-64) i el mateix santpedorenc empatava a 66 a 3.09.

La mala notícia era la quarta falta de Vaulet i un 2+1 de Brussino a molts minuts per al final (69-66). Joesaar errava de tres, Thompson esmaixava i Rupnik estava a punt de robar una pilota. A empentes i rodolons, el Baxi es recuperava amb un bàsquet de Joesaar aprofitant errades locals (71-68). A més, Dani Pérez empatava amb un triple, ara a 71. El mateix base avançava el seu equip amb tirs lliures i, tot i que Brussino anotava un triple tot seguit, el Baxi acabava a davant el quart (74-75) amb una falta extreta pel mateix director de joc.

Torna a sortir cara

Torna a sortir cara

El quart final començava malament, amb una antiesportiva de Rafa, tot i que Seeley fallava dos tirs lliures. Konaté esmaixava, però després tocava la cistella i permetia un 2+1 que Mason no aprofitava, però sí Dani Pérez en l'acció posterior (77-79).

El Casademont s'ha refet amb un bàsquet de San Miguel, un triple de Brussino i una falta en atac de Báez. Tornaven els canvis i, a més, el dominicà cometia la quarta falta i es tornava a entrar en bonus a 7.04. Brussino aprofitava que Vaulet estava carregat de faltes i ampliava fins al 84-79. El Baxi estava encallat en atac. Tabu desembussava de tres (84-82) però no controlava en defensa i un triple de Barreiro eixamplava fins al 89-82. Eatherton reapareixia, però també per cometre una falta i Benzing establia el 91-84 a 4.48. La diferència creixeria poc després amb un bàsquet de tres de Benzing (94-86). Però Tabu arribava al rescat amb cinc punts consecutius i el seu quart triple (94-91).

Les faltes seguien fent mal als manresans i Seeley ampliava un punt més (95-91), però la jugada de tota la vida cap a Eatherton donava vida al partit (95-93). Benzing i Vaulet intercanviaven cistelles abans que San Miguel trobés la quarta d'Eatherton (98-95). Tabu escurçava amb una safata i després avançava el seu equip amb dos tirs lliures (98-99). Benzing i Eatherton tornaven a alternar tirs lliures i, tot i que el Baxi recuperava la pilota, però Tabu la perdia i donava a Brussino l'opció de situar el 102-101 a 3,4 segons per al final. Tabu ha servit des del camp d'atac a Hinrichs, que ha rebut falta de San Miguel a 2.05. Com va fer a Fuenlabrada, el nord-americà ha anotat els dos tirs lliures i Ennis ha errat el triple final que hauria fet quedar el partit a casa.