El Baxi Manresa va resoldre al tram final un partit en què va dominar al segon quart, va anar després a remolc i va resoldre a última hora amb dos tirs lliures definitius de Seth Hinrichs, poc participatiu durant el partit.

Trenta-un punts en un quart

El primer quart va viure uns primers minuts erràtics i una part central d’encert en què els triples de Benzing i Brussino van ser replicats pels de Rafa i Tabu (15-15). Dani Pérez va entrar a la pista i Sima va avançar els seus per primer cop des del 6-7 (15-17). Ennis empatava tot seguit i Rupnik donava avantatge al Casademont abans del primer triple de Mason (18-20) i de l’entrada de Joesaar. Dani Pérez va tenir dues bones accions, amb triple i robatori amb safata, fet que va obligar Sergio Hernández a demanar temps mort a 1.43 amb 20-25. El Baxi portava un gran 5 de 8 en triples i Mason ampliava al 20-27. La màxima diferència seria de nou punts (20-29), en una acció de tiralínies acabada per Hinrichs i, tot i que Rupnik va reduir amb un triple, un cop de dits de Sima va deixar el 23-31 abans del primer descans.

Seeley fa molt mal

El tram inicial del segon quart va començar amb un protagonista, un DJ Seeley que va anotar 14 punts en el període i va escurçar el resultat fins al 33-35. Per sort, Eatherton ho va compensar amb un 2+1 (33-38). Però no es podia aturar la parella de dosos Seeley-Ennis, que escurçaven fins al 37-38 a 5.37. El Baxi sempre va mantenir l’avantatge, que es va ampliar amb un nou triple de Tabu fins al 38-44, reduït per Brussino i Benzing (42-44, a 2.30).

Després de dos tirs lliures de Rafa i d’una safata de San Miguel (44-46), Eatherton treia la segona falta a Benzing i posava el 44-48 abans del retorn de Seeley. El primer que va fer va ser forçar una falta a Rafa i anotar dos tirs lliures (46-48, a 1.40). Ell mateix va posar els patins després a Rafa Martínez i va tornar a donar avantatge al seu equip amb el seu divuitè punt (49-48). El tram final va ser un carrusel que va finalitzar amb empat a 53.

Defensa i massa faltes

L’inici del tercer quart va veure un Baxi erràtic. Entre Benzing i Seeley van posar el 59-53. Per sort, entre Eatherton i Báez van empatar a 59, tot i que després el mateix Benzing i Hlinason el van ampliar fins al 63-59.

El Baxi va entrar en bonus en l’equador del quart i, tot i que el Casademont va posar el 65-61, Rafa va trobar cinc punts per empatar a 66. La mala notícia va ser la quarta falta de Vaulet i un 2+1 de Brussino a molts minuts per al final (69-66). Joesaar va errar de tres, Thompson va esmaixar i Rupnik va estar a punt de robar una pilota. A empentes i rodolons, el Baxi es va recuperar amb un bàsquet de Joesaar aprofitant errades locals (71-68). A més, Dani Pérez va empatar amb un triple, ara a 71. El mateix director de joc va completar un gran final de quart amb cinc punts i avantatge per 74-75

Recuperació final

El quart final va començar malament, amb una antiesportiva de Rafa, però Mason i Dani Pérez ho van compensar (77-79). El Casademont es va refer amb San Miguel i Brussino i una falta de Báez en atac. L’equip va tornar a entrar en bonus a 7.04 i Brussino va aprofitar que Vaulet estava carregat de faltes per ampliar fins al 84-79. El Baxi estava encallat en atac. Tabu va desembussar de tres (84-82) però no va controlar en defensa i un triple de Barreiro va eixamplar fins al 89-82. Eatherton va reaparèixer, però també va cometre una falta, i Benzing va establir el 91-84 a 4.48. La diferència va créixer poc després amb un bàsquet de tres de Benzing (94-86). Però Tabu va arribar al rescat amb cinc punts consecutius i el seu quart triple (94-91). Les faltes seguien fent mal i Seeley va ampliar un punt més (95-91), però la jugada de tota la vida cap a Eatherton va donar vida al partit (95-93). Benzing i Vaulet van intercanviar cistelles abans que San Miguel trobés la quarta d’Eatherton (98-95). Tabu va escurçar amb una safata i després va avançar el seu equip amb dos tirs lliures (98-99). Benzing i Eatherton van tornar a anotar i, tot i que el Baxi va recuperar la pilota, Tabu la va perdre i va donar a Brussino l’opció de situar el 102-101 a 3,4 segons per al final. Llavors, el base va servir des del camp d’atac Hinrichs, que va rebre falta de San Miguel a 2.05 segons. Com va fer a Fuenlabrada, va anotar els dos tirs lliures i Ennis va errar el triple final.