L'ala lituà Deividas Dulkys, que la temporada passada ja va actuar amb el Baxi Manresa, estaria a prop de tornar al club manresà. Segons va explicar ahir el periodista lituà Donatas Urbonas, del mitjà digital «15min.lt», Dulkys ja ha arribat a un acord amb els manresans per jugar-hi fins a final de temporada.

Dulkys, amb experiència prèvia a l'ACB a l'Obradoiro, va arribar el setembre del 2019 com a recanvi temporal de Ryan Toolson, però el seu bon acoblament al sistema de Pedro Martínez, sobretot en la faceta defensiva, va provocar que s'hi quedés fins que la pandèmia va obligar a aturar totes les competicions. Dulkys segurament arribaria per rellevar l'estonià Janari Joesaar.

A Pedro Martínez no li va fer gaire gràcia que hagi sortit aquesta informació. Ahir, en la prèvia del partit d'ahir, va dir que «aquesta no és una roda de premsa per parlar d'això. Dir que ho ha tret un periodista és molt genèric, hi ha periodistes que són molt dolents. Ni ho desmenteixo, ni ho confirmo ara mateix».

Urbonas, el periodista en qüestió, coneixedor profund del bàsquet del seu país, va ser contactat per Regió7 i va explicar que Dulkys «ha estat treballant de manera molt dura individualment els dos últims mesos. Sis dies a la setmana ha anat al gimnàs i fer peses i feina de bàsquet en sessions de tres hores. A l'agost i a principi de setembre va estar treballant amb el Rytas [club principal de Vilnius que aquest any juga la Lliga de Campions], va jugar alguns amistosos i va ser dels millors de la formació, però no se'l van poder quedar perquè no tenien diners, ni temps per fer-li espai a la plantilla».