El Baxi Manresa, que diumenge al migdia va jugar a Tenerife i després va viatjar directament cap a Múrcia, es trobarà avui un UCAM cansat en el partit que tindrà lloc a les 18 h al Palacio de Deportes. Un matx previst pel 3 de gener en el marc de la jornada 18 de la Lliga Endesa i que es va haver d'ajornar pel brot de coronavirus que es va detectar a l'equip del sud de la península. Des d'aleshores, els murcians només han jugat un partit, dissabte passat, que van perdre a casa contra el Burgos després de defallir en el darrer quart. No és estrany: era el seu primer partit del 2021 i la falta de ritme es va fer evident.

Sobre el rectangle es trobaran dos equips que estan signant una bona temporada però que arriben a l'enfrontament amb moltes incidències a l'equipatge. «Estem bastant en quadre», va explicar ahir a la tarda Pedro Martínez, tècnic del Baxi Manresa: «ara mateix passem per un moment dolent a causa de les lesions».

Els bagencs ja van agafar l'avió camí de Tenerife amb les baixes de Matt Janning i Eulis Báez i el dubte de Guillem Jou, que malgrat tot va jugar contra l'Iberostar, en el partit que es va saldar amb una derrota per 85-70. L'escorta manresà, però, va recaure i la seva presència en el matx d'avui és novament incerta. A més, en les jornades prèvies, les dolències de jugadors com Tabu i Mason van dificultar el correcte funcionament dels entrenaments. «Hi ha dies que no hem pogut fer ni un 5 contra 5», es lamentava Martínez.

Una posició cobejada

Les lesions són un mal company de viatge, però així i tot els del Congost estan exhibint aquesta temporada talent i coratge i a hores d'ara ocupen la vuitena plaça del campionat. Una posició molt cobejada perquè és la darrera que dóna accés als play-off i que diversos equips intentaran conquerir abans que s'acabi la fase regular.

Entre ells hi ha l'UCAM Múrcia, que s'ha vist atrapat en una situació òbviament involuntària però de la que no és fàcil emergir amb garanties: el confinament pel coronavirus i l'ajornament dels partits pendents han propiciat que els de Sito Alonso juguessin dissabte passat el primer partit d'aquest 2021, un mes després de la seva última actuació.

Dos actius de l'equip murcià tan potents com Frankamp i Lima ja van deixar entreveure dissabte que encara els falta preparació per tornar a agafar el to, i també hi ha el fet que Sito Alonso no està donant joc a Rafa Luz. «Hem de ser més exigents tot i les circumstàncies que patim i apretar», va concloure el tècnic de l'UCAM.

Incidències al marge, avui és dia de partit i el Baxi té l'oportunitat de sumar la desena victòria de la temporada. «Tenim la fe i les ganes de guanyar», va admetre Martínez, tot i admetent que «ara mateix, amb la situació en la que estem, és complicat que això pugui passar. Però som un grup amb fe i hem preparat el partit el millor que hem pogut».

El Bàsquet Manresa ha jugat a la pista de l'UCAM 19 vegades, i ha guanyat en 7 ocasions, la darrera la temporada 18-19 amb un marcador ajustat (79-84). Avui es veuran les cares l'equip que agafa més rebots ofensius de tota la Lliga Endesa, el Múrcia, contra un Baxi que és el tercer en aquest mateix apartat. Una singularitat estadística és el fet que, el curs passat al Nou Congost, en el duel entre ambdós equips, Dani Pérez va batre el seu récord d'assistències en un sol partit, amb un total de 16.