15 de març de 2021
15.03.2021
Regió7

El ritme constant permet l'escapada manresana

El Baxi mostra en tot moment la solidesa suficient per no ser sorprès

14.03.2021 | 22:21
El ritme constant permet l'escapada manresana

El Baxi Manresa va dominar el ritme d'un partit contra l'Urbas Fuenlabrada en què va anar sempre davant en el marcador. Els madrilenys van intentar comprimir el resultat abans del descans, però el tercer quart va ser definitori.

Joc ràpid i dinàmic

El partit va començar amb un duel d'estils. Els dos alts del Baxi, Eatherton i Sajus, i el quatre baix del Fuenlabrada, Eyenga. El lituà del Baxi va treure partit de l'avantatge i va anotar quatre punts seguits, i encara perquè va fallar un tir lliure. A l'altra banda, Eyenga també explotava la lentitud d'Eatherton marcant jugadors ràpids amb cinc punts seguits, i també un tir lliure errat (9-7).

El duel, com s'esperava, era de molts punts, amb un altre 2+1 de Vaulet i una gran assistència de Dani Pérez per al sisè punt de Sajus (14-7). Un altre bàsquet de Mason (16-7) va fer demanar temps mort a Javi Juárez, a 5.18 per al primer descans. Un triple de Trimble va iniciar una reacció visitant, continuada per quatre punts seguits del manresà Marc Garcia (17-14, a 3.37). Un triple de Cheatham reduïa la distància fins al 18-17 i el partit començava de nou. Els reserves del Baxi van tenir bons minuts, amb dues accions de mèrit de Sima i un triple de Rafa, reduïts per una bomba d'Emegano (25-20). Janning va errar el triple final.

Segona escapada

Marc Garcia va iniciar endollat el segon període, amb quatre punts seguits, triple inclòs (25-24). El va respondre Ferrari de tres, però Garcia estava llançat, amb un nou tir de tres sense angle (28-27). Quatre punts seguits de Sajus semblava que obrien forat, encara que Emegano, des de fora, s'hi esmercés perquè la distància no s'eixamplés (32-30) i Trimble empatava a 32.

Eatherton tornava a la pista, i ara per jugar de cinc, no com a l'inici. Responia amb quatre punts seguits, l'últim després de la tercera falta de Sharma en un tap que semblava bo aprofitant una assistència descomunal de Dani Pérez. Hinrichs confirmava l'escapada (40-34). El Baxi recuperava velocitat i, tot i un ganxo d'Alexander, cinc punts seguits de Mason, amb un triple, restablien la màxima diferència (45-36) i feien parar el partit a Juárez a 2.19 per al final.

Marc Garcia responia amb un altre triple, però després fallava dos tirs lliures ell i dos Eyenga. S'entrava en una fase de desencert a sota les cistelles que acabava amb esmaixada de Vaulet i un tir lliure anotat i un de fallat per Trimble (49-40).

Bon atac, gran defensa

El tercer quart va començar bé per al Baxi, amb bona defensa i bàsquets de Janning i d'Eatherton. Els madrilenys s'obcecaven amb tirar de lluny i un altre triple, ara de l'ala de Minnesota, posava la màxima diferència (56-40) i obligava Juárez a aturar el partit.

Va servir perquè el conjunt visitant trobés un bon Meindl per reduir la distància fins als dotze punts, i després als onze amb un nou triple d'un Marc Garcia que ja sumava 17 punts en aquells moments (60-49). Dani Pérez, sense recanvi en el quart fins llavors, li donava rèplica (64-49) abans de ser rellevat per Ferrari. El Baxi no ho va notar amb una bona cistella passada del nord-americà i un gran 2+1 de Mason (71-52, màxima diferència). Una esmaixada de Sima, a passada del mateix Ferrari, deixava el 73-55 al final del quart.

Tràmit absolut

Tot semblava molt decidit, però calia no refiar-se i no deixar forats, com en una porta enrere de Meindl. Responia Janning amb un triple i el partit ara era d'anada i tornada, amb un tir de tres de Ferrari (81-59) seguit d'un altre bàsquet sol de Meindl i de l'enèsim rebot en atac i després d'un tir lliure de Martynas Sajus (84-61), que ja portava 145 punts i 27 de valoració. La diferència ja era molt gran i el partit corria el risc de perdre el rigor. De fet, els madrilenys ja feia estona que l'havien perduda. Dani Pérez tornava a pista a 4.34 per al final i, en un minut i mig, el Fuenlabrada rebaixava la distància fins als 15 punts (84-69) i provocava que Pedro Martínez aturés el partit.

Hinrichs restablia el ritme tot seguit i Dani eixamplava la distància fins al 90-71, però cinc punts seguits d'Alexander i Emegano maquillaven el resultat fins al 90-76 final.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook