El Barça, amb un notable Pau Gasol (13 punts en 10 minuts), ha resolt en el segon temps el partit contra un valent Baxi Manresa (97-89), que en la represa s'ha quedat sense gasolina per sobreposar-se a la intensitat defensiva del seu rival.

Ha estat un partit irregular del conjunt blaugrana, que al Palau Blaugrana ha tingut dues cares. En el primer temps ha recordat la de la derrota en l'últim clàssic contra el Reial Madrid, sense intensitat enrere; en el segon s'ha vist la del Barça que vol el seu tècnic: concentrat en defensa.

De cara, s'ha enfrontat a un rival que, liderat per Scott Eeatherton en la pintura (23 punts), no ha pogut frenar els locals a partir del tercer quart, quan s'ha sobreposat a la qualitat del talent de Nikola Mirotic, Cory Higgins -tots dos amb 16 punts- i Brandon Davies (21 punts).

El conjunt manresà ha plantejat un partit valent. En els primers 20 minuts, ha marcat el ritme, corrent en atac, dominant el rebot ofensiu (10) i movent la pilota (13 assistències). No obstant això, no ha arribat al descans amb avantatge (53-51) per culpa d'un triple sobre la botzina de Cory Higgins.

La defensa és el termòmetre del Barça i, en el primer temps, no ha existit. Ha acceptat l'intercanvi de cops des del principi. Pau Gasol ha entrat amb bon peu en atac, però el primer cop l'ha donat el conjunt visitant amb Eatherton anotant des de la pintura i Rafa Martínez des del perímetre (17-22, min.8).

Sense encert exterior, ha entrat Brandon Davies per manar a la zona i igualar un primer quart molt ofensiu (24-24). Malgrat les rotacions, el Barça no s'ha imposat enrere i ho ha aprofitat el Baxi per seguir amb el seu festival d'assistències i rebots ofensius.

Esment especial han merescut en el segon quart el binomi interior format per Hinrichs i Eatherton, que han anotat 10 i 13 punts respectivament en els primers 20 minuts.

Els locals han aprofitat del talent de Higgins i Mirotic per respondre al joc coral de l'equip entrenat per Pedro Martínez, i s'han salvat d'anar-se'n al descans per sota gràcies a un tir d'última hora de l'aler nord-americà.

Alguna cosa ha passat a la caseta de l'equip blaugrana en el descans. S'ha vist un Barça diferent en la represa, proposant un bàsquet més físic i intens en defensa.

El resultat ha estat un parcial de 17-3 en sis minuts (70-54). En atac han desequilibrat la zona Pau Gasol, autor de set punts al tercer quart, i Nikola Mirotic.

Han estat sis minuts de vendaval blaugrana que s'han evaporat quan el Baxi Manresa ha tornat a córrer en atac aprofitant-se de la relaxació blaugrana.Un parcial de 5-13 (75-67) ha fet enfadar 'Saras' i els seus jugadors. Des de la línia de personal i la defensa, han tancat el tercer quart amb un avantatge còmode (81-68).

Ha arrencat l'últim acte amb el Barça volent resoldre el duel per la via ràpida. Ha semblat que ho aconseguia des de la pintura amb Smits i Davies (87-70, min.33), però el Manresa no ha baixat els braços.

Ha recuperat pilotes el Baxi i ha pogut córrer, de nou, en atac. Ha penalitzat al Barça, que ha perdut el nord en defensa i ha vist com el seu rival s'apropava a cinc minuts per al final (87-80).

Finalment, l'esquadra de Jasikevicius no s'ha relaxat en els últims minuts i ha evitat esglais abans d'iniciar dimecres que ve els 'play-off' de l'Euroliga contra el Zenit de Sant Petersburg.