El Baxi Manresa ha estat clarament derrotat per un Joventut que, a la segona meitat, ha explotat la falta d'encert bagenc per castigar la seva baixada de tensió. Els 28 punts de distància castiguen la pitjor actuació de l'any de l'equip de Pedro Martínez, que gairebé es veu abocat a vèncer en els tres partits que li queden per ser als play-off.

Igualtat i anotació difícil (21-17)

L'inici del partit ha estat amb poca anotació i molta intensitat defensiva, tenint en compte la capacitat en atac de tots dos equips. Un triple de Vaulet, primer (4-5) i un bàsquet de l'argentí després d'haver fallat un tir lliure (6-8) ha donat els primers avantatges al Baxi. El partit era molt igualat i també oferia un bon duel entre Tomic i Sima, autor de quatre punts en l'arrencada, a la zona (9-10). Els manresans tenien problemes amb els triples, amb els de Ribas a una banda (15-12) i amb les seves errades (1 de 6) a l'altra, tot i que un llançament de tres de Dani Garcia deixava el 15 iguals i obligava Duran a demanar temps.

Ja en l'últim minut, Parra i Eatherton han tret partit de pilotes no tancades per les defenses rivals i ha estat la Penya qui ha marxat amb quatre punts de diferència (21-17) amb dos tirs lliures i una cistella de Dimitrijevic.

Espessos i un pèl distanciats (36-29)

Dos bàsquets, d'Eatherton i de Báez, i unes bones defenses han permès al Baxi recuperar la igualtat a l'inici del segon quart. El duel estava empatat a 23 però fallava el tir exterior, amb tot d'errades de Ferrari, malgrat que el Joventut tampoc no encertava. La circulació de totes dues bandes era molt travada i Tomic es menjava 24 segons de possessió. De tota manera, el croat desempatava, tot i que Eatherton, ja amb vuit punts, no deixava espai per a l'escapada (25-25).

El Baxi defensava força bé, però l'atac no era efectiu des de lluny (2 de 13 en tirs de tres). Tomic, de nou, posava el 27-25, però una bona estona després, Sima empatava. La freqüència d'anotació era molt espaiada. Amb esforç, el Joventut s'ha escapat de quatre punts (31-27), amb encerts de Ribas i tirs lliures de Morgan. A sobre, Bassas ficava untriple en transició amb la màxima diferència local (34-27). Eatherton retallava amb tirs lliures però Tomic deixava els set punts al descans amb una mitja volta de classe.

Partit trencat (65-45)

El tercer quart tampoc no ha començat bé, amb cinc punts seguits locals i errades en l'atac del Baxi que ha disparat la distància fins al 41-29. A sobre, li indicaven una tècnica per simulació a un desencertat Makai Mason. El Joventut tampoc no és que estigués gaire encertat, però el Baxi, tret d'un 2-1 de Hinrichs, amb tir lliure errat, no aconseguia reduir la distància de cap manera.

L'ofensiva manresana era un drama i entre Bassas i Parra posaven disset punts per als badalonins, que ara no trobaven dificultat a l'hora d'anotar (50-33) mentre Ferrari seguia perdent pilotes i prenent males decisions. Semblava que el Baxi havia abaixat els braços i fins i tot perdia rebots clars en defensa. Una bona assistència de Ribas a Birgander posava vint punts (55-35) i, per acabar-ho d'adobar, Brodziansky clavava un 3+1 (59-35).

En els últims minuts, Janning ha maquillat amb dos triples que, unit a un altre de Báez, han retallat fins al 61-44. El quart ha finalitzat amb una gran safata de Bassas i encara sort que, amb una altra pèrdua servint de fons inclosa, no ha valgut el triple posterior de la Penya per estar fora de temps.

Maquillatge infructuós (96-68)

Semblava que Eatherton iniciava l'últim període amb força, però Ventura ha retornat les coses a com estaven amb dostriñ triples gairebé seguits (71-47). El Baxi no trobava solucions en la seva ofensi va i el Joventut ja s'exhibia, amb un 2+1 de Brodziansky després d'una pedregada de Janning des de lluny (74-47). Pedro Martínez ha recorregut a Rafa, zero segons fins aleshores, i el santpedorenc ha respost amb un triple en la primera pilota que ha tocat (74-50). Però hi havia poca rigorositat i la resposta ha estat una esmaixada de Birgander.

Es tractava d'acabar el més dignament possible. Els badalonins no frenaven i van intentar fer sang. Almenys no es va superar la trentena en contra.