El Baxi Manresa ha caigut a la pista del Coosur Betis (86-70) i se li complica molt entrar als play-off. A les baixes de Ferrari i Báez s'ha ajuntat una torçada de peu de Mason a l'inici, tot i l'escorta amb passaport alemany ha pogut tornar a la pista. Un mal tercer quart, amb un parcial de 21-12, unit als vuit punts de dèficit que l'equip duia al descans, han situat un diferència massa gran per ser remuntada, tot i que el Baxi s'ha posat a deu amb temps per davant, sobretot per l'encert en el tir de Janning i Rafa Martínez.

Atacs minvants i nova lesió (18-13)

El partit ha començat amb un triple de Janning, un 2+1 de Ndoye i una altra lesió, la de Makai Mason, que s'ha torçat el peu trepitjant TJ Campbell. Els primers minuts han estat de molt encert per les dues bandes, amb triples de Feldeine i de Kay per als locals i bàsquets d'Eatherton i Janning per als forans (11-9) abans que el pivot dels bagencs cometés la seva segona falta.

Veient els problemes amb els bases, el Baxi utilitzava diferents jugadors per pujar la pilota i buscava bloquejos cecs dels quals Janning ha tret molt partit amb dos bàsquets iguals (13-11) malgrat una pèrdua visitant i un contraatac posterior de Feldeine (15-11). Jou ha trobat després una bona posició per al 15-13 i ha rebut posteriorment un tap de Jerome Jordan.

Els últims minuts del període han transcorregut amb errades dels dos equips, sobretot en els tirs exteriors, tallats per un triple d'Ouattara (18-13) i amb la tercera errada en el tir de Sima.

Minimitzant pèrdues (45-37)

El segon quart no ha començat bé. Tot i un tir lliure de Hinrichs, el Baxi estava tou a la zona i, després d'una bomba de Borg, Jordan ha capturat un rebot en atac amb esmaixada que ha provocat que Pedro Martínez hagués d'aturar el partit amb 22-14 en contra. Mason, que ja havia tornat a pista segons abans, ha respost amb un bon tir, però el segon triple d'Ouattara ha donat la màxima diferència als bètics (25-16). Janning, amb el seu desè punt i segon triple, l'ha reduïda (25-19).

El Betis dominava també el rebot ofensiu (6, per 6 de defensius del Baxi) i, tot i un bàsquet de Mason, Feldeine mantenia els vuit punts de distància, ampliats a onze amb un triple de Randle (32-21). Els manresans no trobaven el seu ritme. Les pèrdues, fins i tot en l'inici del contraatac, se succeïen i només el retornat Eatherton contrarestava les esmaixades i els bàsquets fàcils sevillans (40-27). En el tram final, dos triples, d'Eatherton i posteriorment de Rafa Martínez, han donat vida a l'equip (43-35). L'expivot del Braunschweig va sumar l'onzè punt en deu minuts amb el 45-37, després d'un bàsquet inversemblant de Spires en una bola salvada per Almazán, que ja seria definitiu.

Sense idees, ni forces (66-49)

La represa ha estat caòtica, amb pèrdues i un triple d'Almazán i un 2+2 de Feldeine (51-37), a part de la tercera falta d'Eatherton. Mason reduïa amb un triple, però semblava que l'avantatge s'estabilitzava per damunt dels deu punts amb tirs lliures novament d'Almazán (53-40), malgrat un bàsquet amb tir lliure errat de Hinrichs (53-42).

El Betis tampoc no estava en el seu millor moment, però la falta d'encert del Baxi mantenia la diferència, eixamplada després amb tirs lliures de Campbell (55-42). Els atacs posteriors dels manresans s'estavellaven amb la defensa bètica i, a sobre, un bàsquet d'Ouattara i un 2+1 de Ndoye atorgaven la màxima diferència (60-42). A dos minuts per al final, el Baxi no més havia anotat set punts en el quart (61-44), la qual cosa mostrava la falta de frescor en atac demostrada en una última jugada en què Dani Garcia s'ha acabat empassant la bola i la possessió.

Massa lluny per remuntar (86-70)

El partit ja semblava totalment sentenciat i encara més quan Ndoye ha retornat els vint punts de diferència. Però l'orgull i la qualitat de Rafa Martínez, amb dos triples de sprés de l'enèsim rebot en atac de Spires, ha escurçat el marcador fins al 71-55 amb gairebé set minuts per jugar.

Les desatencions defensives, com en un servei de fons aprofitat per Kay, es combinaven ara amb bons tirs, com un de Janning o el tercer triple gairebé seguit de Rafa (73-60). Però Feldeine tallava les esperances amb un 2+1, traient una falta a Mason (76-60). El santpedorenc estava fent un recital i assistia per a un nou triple d'Eatherton, però la potència interior bètica suposava una esmaixada d'Ouattara (78-63). L'intercanvi de bàsquets, çno era suficient davant d'un altre bàsquet de l'ala ghanès i de dos de Hinrichs (80-67), però Janning donava opcions amb un triple a 2.40 (80-70). El Betis ha agafat por, però Janning i Mason ha errat dos tirs que hauria posat més pressió i un bàsquet de Nick Kay davant de l'ala de Minnesota ha deixat el duel gairebé liquidat (82-70) a poc més d'un minut per al final. A més, un parell de bàsquets han deixat la distància en setze punts.