L’Associació de Clubs de Bàsquet (ACB) ha fet públic aquest dimecres el calendari de la lliga ENDESA de la propera temporada. La fase regular de la competició, que aquest exercici recupera el format habitual de 34 jornades, s’iniciarà a cavall del dissabte, 18 i el diumenge, 19 de setembre. El Baxi Manresa obrirà el foc competitiu el diumenge, a partir de les 17 hores, a la pista del Casademont Saragossa de Jaume Ponsarnau i jugarà el primer partit com a local cinc dies després, el divendres, 24 de setembre. L’oponent de l’equip de Pedro Martínez al Nou Congost (19 hores), en aquesta segona jornada de caràcter intersetmanal, serà el València BC, un altre equip entrenat per un vell conegut de l’afició manresana, Joan Peñarroya.

La fase regular de la lliga ENDESA finalitzarà el 14 i 15 de maig del 2022. Els manresans tancaran la competició contra el Barça de Sarunas Jasikevicius al Nou Congost. Lògicament, aleshores, la continuïtat del Baxi Manresa a la lliga ACB ja hauria d’estar lligada matemàticament.

La casualitat ha determinat que els bagencs cloguin la primera volta (jornada 17a) rebent al Nou Congost el Reial Madrid de Pablo Laso. La visita de l’equip madrileny es produirà el dissabte, 8 de gener, a partir de les 20.45 hores, Una forma immillorable de posar el punt final a les festes nadalenques.

D’altres dates d’interès per als aficionats seran el diumenge, 3 d’octubre (jornada 4a); el dissabte, 4 de desembre (jornada 12a) i el dissabte, 9 d’abril (jornada 28a), quan visitaran la capital del Bages el Saski Baskonia, el Lenovo Tenerife i el Club Joventut de Badalona, respectivament.

Calendari del Baxi Manresa de la temporada 2021-22