El Baxi Manresa ha admès aquest dijous a la tarda a Regió7 que caldrà reforçar la seguretat de cara als propers partits per evitar situacions com la de dimecres a la nit, quan els aficionats de l'Stal Ostrów polonès van seure on no podien i tres directius del conjunt eslau, entre ells el seu president, Pawel Matuszewski, es van estar drets molestant alguns aficionats del conjunt manresà, que van haver de ser reubicats en una altra localitat.

D'aquesta manera, el Bàsquet Manresa ha explicat a aquest diari que "​Els aficionats havien d'estar ubicats a la zona alta, on habitualment hi ha l'afició visitant. Fins allà se'ls va acompanyar. Però unilateralment van traslladar-se fins al costat de la banqueta visitant. Es va intentar que retornessin a les seves localitats, però amb el partit ja començat, es va descartar intervenir per evitar una escena violenta. Hem d'admetre errors de seguretat: no haurien d'haver pogut moure's de zona".

Pel que fa als tres directius de l'Stal, que es van ubicar en seients al costat de la banqueta del seu equip i van esperonar els aficionats a saltar i animar, tot i que les normes diuen que els aficionats no poden estar drets, "a la Lliga Endesa gairebé sempre tots els directius van a la llotja, en la competició europea no és tant habitual. Els directius de l'equip visitant sí que tenien entrades per estar a prop de la banqueta visitant. La organització de la Champions League obliga a tenir disponibles algunes entrades prop de la banqueta per directius o gent de l'equip. Els tres directius van acabar seient on els tocava, tot i que, òbviament, ho van fer massa tard i en cap moment van tenir l'actitud correcta que cal tenir en un esdeveniment esportiu".

Sobre si hi haurà cap tipus de compensació per les molèsties ocasionades als abonats que van haver d'abandonar el seu lloc, "des del club ja ens hem posat en contacte amb tots els abonats afectats. Hem demanat disculpes perquè és responsabilitat del club que tothom pugui gaudir dels partits on li toca, i ahir no va ser possible. S'intentarà atendre cas per cas, perquè el que volem és que els nostres abonats estiguin satisfets".

Finalment, de cara a propers compromisos, sobretot els de la Lliga de Campions contra el Pinar Karsiyaka turc i el Hapoel de Jerusalem israelià, el club afirma que "està previst -tal com ho estava ahir- que se situïn a la part superior del pavelló, on estem habituats a veure els aficionats visitants. Però, evidentment, el que farem és reforçar la seguretat per tal que un capítol com el d'ahir no es repeteixi".

Comportament indignant dels directius

El comportament de tres dirigents de l'Stal Ostrów Wielkopolski durant el partit disputat dimecres a la nit al Nou Congost (81-76 per al Baxi) corresponent a la Lliga de Campions va indignar els aficionats manresans, com ha quedat expressat al mateix pavelló i a les xarxes socials. La seva intransigència i provocacions constants van arribar a provocar que alguns abonats del Baxi haguessin de canviar de localitat durant el partit per evitar problemes.

Dimecres a la nit, el club va demanat disculpes als aficionats al seu perfil d'Instagram.

Tot va arrencar a l'inici del partit. El primer que va sorprendre és que la quinzena d'aficionats de l'Stal Ostrów que acompanyaven el conjunt polonès no es va situar a la segona graderia, com sol ser habitual en els acompanyaments forans, sinó darrere de la banqueta del conjunt visitant per animar els seus jugadors. A davant, tres directius, un dels quals el seu president, Pawel Matuszewski, que primer es van intentar situar en una de les dues files buides de fons de la cistella de la dreta de tribuna. Aquest espai s'havia deixat buit per raons de seguretat i, a més, els tres directius s'aixecaven i no deixaven veure als aficionats del Baxi que hi havia just a darrere.

Quan se'ls va demanar que es moguessin de lloc, es van instal·lar en localitats a peu de pista al lateral, al costat de la banqueta polonesa, llocs ocupats per abonats del Baxi. Segurament per evitar problemes més greus, directius dels manresans, com ara Fèlix Salido o el gerent, Carles Sixto, s'hi van encaminar i, segons versions consultades per Regió7, van demanar als abonats manresans que es moguessin de lloc, fet que van acceptar de manera civilitzada, però enfadats, fet que va provocar algunes escenes de tensió que va poder veure tothom.

Durant el partit, els tres dirigents polonesos no van parar d'aixecar-se demanant als seus aficionats que animessin l'equip, sobretot quan les coses anaven bé. Al final, la sang no va arribar al riu, però la indignació d'alguns seguidors del Baxi es va fer palesa a les xarxes socials, amb piulades a Twitter i també amb algun missatge d'algun afectat al fòrum de l'ACB.