La selecció espanyola debutarà en la fase de classificació pel Mundial del 2023 amb dos jugadors del Baxi Manresa a les seves files. El tècnic Sergio Scariolo ha donat a conèixer aquest matí una llista de 16 components en la que hi ha el base Dani Pérez i el pivot Yankuba Sima. Ambdós s'estrenaran amb la samarreta del combinat espanyol si l'entrenador els dóna l'oportunitat de sortir a la pista.

Espanya jugarà el dia 26 de novembre a Skopje contra Macedònia del Nord, i el 29 a Jaén davant de Geòrgia. L'altre rival del grup és Ucraïna, amb qui el conjunt de Scariolo s'hi enfrontarà dos cops el proper mes de febrer.

Els convocats es concentraran dilluns a Guadalajara per començar la preparació pels dos partits inicials d'una fase que porta al Mundial 2023, que es disputarà del 25 d'agost al 10 de setembre al Japó, Indonèsia i les Filipines.

Scariolo explica que "com sempre, la selecció és una barreja de conceptes diferents, tenim joves jugadors debutants i veterans als qui estem enormement agraïts. I també hi ha un nucli de jugadors que estan en l'òrbita de la selecció, que ja han estat fins i tot en competició d'estiu, i que estan a punt de consolidar-se en l'equip".

La llista de convocats, de la que n'estan absents els jugadors que competeixen a la NBA i l'Eurolliga, està formada per:

Víctor Arteaga (Morabanc Andorra)

Jonathan Barreiro (Unicaja)

Darío Brizuela (Unicaja)

Quino Colom (AEK Atenes)

Alberto Díaz (Unicaja)

Dani Díez (Hereda San Pablo Burgos)

Jaime Fernández (Unicaja)

Fran Guerra (Lenovo Tenerife)

Xabi López-Aróstegui (València)

Joel Parra (Joventut Badalona)

Oriol Paulí (Morabanc Andorra)

Dani Pérez (Baxi Manresa)

Jaime Pradilla (València)

Miquel Salvó (Gran Canaria)

Joan Sastre (Lenovo Tenerife)

Yankuba Sima (Baxi Manresa)