El brot de covid obliga el Baxi Manresa a ajornar els partits que havia de jugar aquest dijous al Nou Congost contra el Monbus Obradoiro i diumenge a la pista del Morabanc Andorra. De moment es manté el que té reprogramat dimarts vinent contra el Barça al Palau Blaugrana i el que tanca la primera volta (jornada 17) al pavelló manresà amb el Real Madrid de visitant. Els integrants de la plantilla i el cos tècnic s'han de fer avui una nova ronda de testos PCR per saber si ja hi ha jugadors i membres del staff que donen negatiu o encara són positius.

L'ACB també ha decidit ajornar els partits Barça-Morabanc, previst per demà, i UCAM Múrcia-Lenovo Tenerife, del proper diumenge. En aquests casos, les afectacions de la covid són a les plantilles de l'Andorra i el Lenovo.

Pel que fa a la reprogramació del calendari, a més del Barça-Baxi (19 h), el dimarts 4 de gener també s'ha de jugar el Joventut-Real Madrid (21.30 h).

Així mateix, s'han reajustat altres partits, que queden de la següent manera: Rio Breogán-Joventut, dijous 30 de desembre a les 20.30 h (una hora abans del previst); Unicaja-Casademont Saragossa, diumenge 2 de gener a les 18 h (dues hores abans de l'horari inicial); Urbas Fuenlabrada-Joventut, diumenge 2 de gener a les 20.30 h (s'avança un dia).

S'allarga el final de la primera volta

Els clubs que formen l'Associació de Clubs de Basquetbol (ACB) han decidit avui allargar fins el al 30 de gener el final de la primera volta i, per tant, el termini per determinar els 8 equips que disputaran la Copa del Rei, que s'ha de jugar del 17 al 20 de febrer a Granada. Aquesta mesura s'ha pres perquè els conjunts amb partits pendents puguin posar-se al dia i regularitzar la seva classificació.

La darrera jornada de la primera volta és la 17 i està prevista per al cap de setmana dels dies 8 i 9 de gener. Per afavorir la igualtat competitiva, l'ACB ha decidit que la primera volta s'allargui fins al dia 30 de gener. Segons el comunicat de l'organisme rector del bàsquet professional, "si a data del 30 de gener no s'haguessin pogut disputar tots els partits previstos, es prendrà com a criteri principal per a la classificació per la Copa del Rei el percentatge entre victòries i derrotes a 30 de gener, computant només els partits corresponents a la primera volta".

El Baxi és a hores d'ara 4t a la classificació, amb 8 victòries i 5 derrotes. De la primera volta li queden per jugar encara quatre partits: Barça, Obradoiro, Andorra i Madrid.

Aquest calendari, però, es podria veure alterat perquè el Baxi també té pendent el partit de la darrera jornada de la fase de grups de la Champions League contra l'Hapoel Jerusalem al Nou Congost. El matx, programat per la setmana passada, es va reubicar a demà dimarts, però ahir ja es va saber que es tornava a ajornar, sense data. El duel, però, s'ha de disputar de forma imminent perquè d'ell depèn el nom dels equips que jugaran el 16ns de final de la competició, una eliminatòria que els bagencs estan exempts de disputar en haver quedat líders del grup.