El Catalana Occident Manresa debuta avui (19 h) contra el Joventut de Badalona en la MiniCopa que se celebra a Granada simultàniament a la Copa del Rei 2022, en la que també hi ha el Baxi per primer cop després de divuit anys. «Entrar a semifinals és complicat», reconeix el tècnic Gerard Carrión, alhora que pondera que «la nostra filosofia és anar a dia a dia, donar importància als entrenaments i créixer cada cop una mica més». Tots els partits de l’esquadra bagenca es podran veure en directe per streaming a la pàgina web del diari, www.regio7.cat.

Els manresans es van classificar per la MiniCopa en una fase que va tenir lloc el passat mes de desembre a València. Tota una fita per la jove fornada del club del Congost perquè només sis dels divuit equips que disputen la Lliga Endesa han aconseguit portar el seu conjunt infantil a Granada.

«Hem de jugar el nostre bàsquet i si fem als partits el que fem als entrenaments, aleshores ja veurem fins on podem arribar», apunta Carrión, que és al club des dels quinze anys i ja en porta vuit com a entrenador tot i que encara és un tècnic jove de només 26 anys. L’staff tècnic i els jugadors es van fer abans d’ahir els darrers tests abans de viatjar cap a Granada, on els esperen el Joventut, el Real Madrid (dijous, a les 10 h) i el Cajasiete Canarias (divendres, a les 10 h) dins del grup A de la primera fase. En el B hi ha Barça, Unicaja, València i Betis. Els dos primers de cada grup entraran a les semifinals del dissabte, i la final i el partit pel tercer lloc es disputaran diumenge. Tots els duels tindran lloc al Pavelló Universitari de la ciutat andalusa.

Les lesions de Roger Rosas i Biel Mauri deixen la plantilla de Carrión -que té Jordi Serra i Júlia Soler com a ajudants, Joan Raich com a preparador físic i Bernat Herms de fisioterapeuta- en deu efectius. Tot i aquest contratemps, el Catalana Occident intentarà imposar el seu bàsquet «agressiu» que busca «incomodar» l’atac rival i no descuida ni la defensa ni l’atac, «no crec que en el bàsquet es puguin deslligar ambdós conceptes», afegeix Carrión, admetent que el primer equip és en certa manera el model a seguir salvant totes les distàncies.

«El nostre objectiu és aprendre de l’experiència, que ens fa molta il·lusió a tots, estar units en un torneig per fer equip, jugar el nostre bàsquet i competir contra equips que no coneixem tant com el Barça i el Joventut», apunta l’entrenador d’una plantilla que afronta la competició satisfeta pel camí fet i sense renunciar a res.

Moneke és dubte per jugar a la Copa contra el Barça

El Baxi Manresa va anunciar ahir que l’ala-pivot nigerià Chima Moneke és dubte per al partit dels quarts de final de la Copa del Rei que l’equip jugarà divendres (21.30 h) a Granada contra el Barça. Moneke no ha pogut entrenar aquesta setmana a causa d’un edema muscular al gluti major de la cama esquerra. D’altra banda, el pivot Ismael Bako té una contussió òssia del tercer al cinquè metacarpià de la mà esquerra, i entrena amb molèsties. De moment, segons el club, no és dubte per al matx.

D’altra banda, dos jugadors del Baxi Manresa han estat convocats pels partits que la selecció espanyola jugarà la setmana vinent contra Ucraïna dins la fase de classificació del Mundial del 2023. Sergio Scariolo ha inclòs el base Dani Pérez i el pivot Yankuba Sima en la llista de setze efectius que jugaran el 24 de febrer a Còrdova i el 27 a Kiev.