Vint-i-sis anys després no hi tornarà a haver miracle de la Llum. El Barça, que ja havia caigut dues vegades contra el Baxi Manresa aquesta temporada, no s'ha deixat sorprendre per tercer cop i ha passat per sobre d'un Manresa (107-70) que ha dominat 10 minuts, n'ha aguantat 10 més i s'ha vist impotent en els 20 darrers abans de quedar eliminat als quarts de final de la Copa del Rei 2022.

Als del Nou Congost els ha tocat jugar contra el rival més difícil, un Barça sense rodatge a la Lliga Catalana i sorprès al Palau Blaugrana, però que a Granada no ha fallat ni ha tret el peu de l'accelerador. El Bàsquet Manresa, en canvi, ha notat que Ismaël Bako estava tocat i ha trobat a faltar poder córrer. Francisco (19 punts) i Thomasson (14) han estat massa sols en atac. Seguir les passes del Múrcia, que ha tombat el València en l'altre partit de la jornada, s'ha vist ja com una utopia en els primers compassos de la represa.

Domini dels primers minuts

El partit ha començat amb un tap de Sima i un bàsquet de Thomasson, però el Barça ha respost ràpid amb dos triples. Sima i Thomasson han tornat a posar el Manresa per davant, el gironí des del tir lliure i després amb una esmaixada (6-9 min 3). Amb un joc més ràpid i amb l'entrada de Bako i Dani Garcia, els de Pedro Martínez han seguit ampliant l'avanantatge (6-16). han continuat ampliant l'avantage (6-16). Davis i Kuric han plantat cara i han apropat el Barça (22-26 min 10).

Apareix Mirotic

Dos tirs de 2 i un de 3 han capgirat el marcador a favor del líder de la lliga en els dos primers minuts del segon quart. Valtonen, des de tir lliure, ha retornat l'avantatge al Baxi (27-28 min 13). Tot i així, el ritme era ara del Barça amb un Mirotic imparable en atac i una defensa col·lectiva efectiva (40-33 min 16). Pèrdues, errors en el tir i poc control del rebot han fet que els del Bage s'hagin anat enrere (50-38 min 19). A més, Sima i Maye s'han carregat amb 3 faltes cada un. Una empenta final ha permès deixar la diferència en 10 punts al descans (52-42).

Sima esmaixa ACBPhotos

"Hem de treballar millor en defensa, en el segon quart hem afluixat", ha reconegut Sima a la mitja part, per afegir que en la represa haurien d'intentar tornar a córrer com en el primer període. "Hem de millorar", ha coincidit Martínez.

Thomasson celebra un bàsquet ACBPhotos

La sortida del vestidor no ha estat l'esperada i el Barça s'ha tornat a escapar, ara fins als 23 punts de diferència (69-46 min 24). El partit ha entrat en una fase perillosa, amb Valtonen i Maye fallant dos atacs i poca capacitat per parar el joc al darrere. Un servei mal fet i que ha acabat regalant un triple a Laprovittola demostrava com de malament estava el Manresa (77-51 al minut 28 després d'un triple de Cisco). El quart s'ha acabat amb un sagnant 88-53.

Moneke protesta després d'un cop rebut a la cara ACBPhoto

A la grada del Palacio de Deportes de Granada hi han assistit uns 400 seguidors del Baxi, que han rebut l'equip amb càntics i bengales a la seva arribada a l'estadi. Al darrer quart, però, les cares eren llargues a les grades. Han estat uns 10 minuts finals sense història. El 107 a 67 del marcador a falta de 2 minuts era inapel·lable. Només algun triple de Francisco donava alegria.

"Ha seguit dur", ha reconegut l'entrenador del Manresa després de la botzina final. En canvi, Saras Jasikevicius, entrenador del Barça, s'ha mostrat orgullós del triomf davant d'un dels "millors equips de la lliga", especialment per haver aconseguit derrotar-lo per més de 30 punts. Feia 18 anys que el Manresa no disputava una Copa del Rei i se'n va d'aquesta als quarts de final, però encara queda la lliga i Europa per seguir somiant.

L'espectacular rebuda dels aficionats del Baxi a l'equip a les portes del pavelló de Granada Redacció