El Baxi va entrar ahir als quarts de final de la Champions per la porta gran en derrotar el Tofas per 85-70, el marge necessari per acabar primers i tenir l’avantatge de camp al play-off que l’enfrontarà a un segon d’un altre grup. Avui es coneixeran tots els rivals i divendres el sorteig dictarà sort. Acabi com acabi, l’aventura europea dels manresans ja forma part de la història del club i no es pot fer qualificar sinó de brillant. Fa 50 anys, el Manresa La Caser també va disputar uns quarts de la Copa Korac, però hi va entrar directament, sense prèvies.

El tècnic Pedro Martínez parla amb Francisco i Dani Garcia en un moment del partit | FIBA EUROPE Toni Mata i Riu

L’ambient de les grans ocasions va acompanyar l’equip des del primer moment, i els jugadors van respondre amb més intensitat i vigor defensiu que encert en el tir ens els compassos inicials. Però el Baxi va començar a fluir des de la defensa, amb un Tofas ofegat (3 d’11 en tirs de 2, 0 de 6 en triples) i els punts van començar a caure a la cistella visitant. Sense Bako un dia més a causa de la lesió, Sima, un Steinbergs en línia ascendent i Moneke assumien les funcions de batallar sota el cèrcol. Un 2+1 de Valtonen i un triple de Francisco van acabar de concretar l’estirada (19-7 com a màxim avantatge i 19-9 al final del període).

El Nou Congost va vibrar com en les grans nits | FIBA EUROPE

L’objectiu d’agafar sis punts ja estava assolit, però quedava encara un camí molt llarg per recórrer. En els primers instants del segon quart, quatre triples errats permetien el Tofas agafar aire. Però cap dels dos rivals estava especialment afinat, i el percentatge del Baxi en el triple (0 e 6) era terrible. La lluita, però, era innegociable, i el domini del rebot (26 a 17 en el primer temps) va donar oportunitats amb el tir lliure que van permetre mantenir i, fins i tot, engreixar en dos punts el marge favorable a la mitja part (39-27). Maye (8) i Francisco (7) lideraven l’estadística anotadora davant d’un Tofas en el que només Zubcic contribuïa des de més enllà del quintet titular.

Quatre punts seguits de Joe Thomasson van incrementar el resultat fins els 14 punts (43-29) a l’entrada del tercer parcial. I una antiesportiva de Cook va permetre l’escorta escriure el 45-29 amb dos tirs lliures.

El partit estava en una cruïlla, hi havia molta tensió sobre el parquet i la pitjor part se la va endur, en els següents minuts, el Baxi amb un parcial de 4-15 que escurçava el marge fins als 5 punts amb Cook, Zubcic, Ennis i Cruz donant oxigen al conjunt de Bursa. Martínez va demanar temps per posar fi a un moment complicat, els triples no entraven. Però el Baxi no es rendeix mai i el 2 de 21 local en el tirs de 3 es va acabar amb una cistella balsàmica de Francisco (54-46). Els manresans van aturar la sagnia i, amb quatre tirs lliures de Moneke, es va situar 59-46. Cop aturat (19 de 23 en els tirs lliures, i 7 de 10 dels turcs).

La posada en escena al darrer període va ser immillorable: robar i córrer i 63-51. El partit s’havia instal·lat en un tens intercanvi que pels visitants mantenien Zubcic, Cook i, sobretot, el mexicà Cruz. La línia dels 6 punts, oimés amb el triomf de Darüssafaka a Treviso, era la diferència entre acabar primer o segon. Però el domini del Baxi en el rebot va impedir la reacció del Tofas.

Vota el millor jugador del Baxi - Tofas

  • 2
  • 2
  • 29
  • 6
  • 5
  • 6
  • 60
  • 6
  • 3
  • 9
  • 2